SANKT PETERBURG – MOSKVA – SERGIJEV POSAD LAVRA (11-16.07.2019)

  RUSIJA                             

  SANKT PETERBURG – MOSKVA – SERGIJEV POSAD LAVRA

  11.07.-16.07.2019

                         

  11.07. (četvrtak) ZAGREB – MOSKVA – SANKT PETERBURG

  Sastanak svih putnika u Zračnoj luci Pleso u 11.30h. U 13.20h polijetanje za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 17.10h. U 19.45h polijetanje za Sankt Peterburg. Dolazak u Sankt Peterburg u 21.10h. Smještaj u hotelu. Noćenje

  12.07. (petak) SANKT PETERBURG

  Doručak. Razgledavanje grada: Nevski prospekt, glavni trg grada-Dvorski, rijeka Neva, strelica Vasiljevskog otoka, Peterburški univerzitet. Posjet Petropavlovskoj utvrdi-prva građevina grada, nalazi se na Zečjem otoku; ulaz u Petropavlovsku crkvu (grobnica Romanovih) gdje su sahranjeni svi carevi od 18 do 20 stoljeća – od osnivača grada Petra I do posljednjeg Romanova Nikolaja II. Pauza za kavu i suvenire u jednoj od umjetničkih galerija. Nastavak razgledavanja: Petrogradska strana, križnik Aurora, Marsovo polje, crkva Spasa (crkva uskrsnuća Kristova)-mjesto pogibije cara Aleksandra 2 (bez ulaza).  Ermitaž. Večera u jednom od gradskih restorana.  Slobodno vrijeme. Noćenje.


  13.07. (subota) SANKT PETERBURG – PETERHOF – PUŠKIN – MOSKVA

  Doručak. Nakon doručka odlazak sa svim stvarima. Razgledavanje grada: Peterhof (ruski Versaj – ljetnja rezidencija Petra I, 29 km od centra Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaljeva) Donji park, fontane. Kasni ručak u restoranu ili kasna večera. Carsko selo (danas grad Puškin)  ljetna rezidencija žene Petra I, Katarine I. Posjet Katarininom dvorcu (pored izuzetno lijepih interijera, kopija Jantarne sobe, nestale za vrijeme II. svjetskog rata). Ručak. U 16.45h dolazak u zračnu luku Pulkovo I. Polijetanje za Moskvu u 18.45h. Dolazak u Moskvu 20.00 h. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.       

  14.07. (nedjelja) MOSKVA

  Doručak u 09.00h. Polazak. Razgledavanje Moskve: Posjet hramu Hrista Spasitelja. Posjet Tretjakovskoj galeriji (jedna od najvećih u svijetu. Kolekcija ruske umjetnosti od 11 do 20 stoljeća, osnovana 1856 g), šetnja do ulice Arbat i slobodno vrijeme. Metro. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

  15.07. (ponedjeljak) MOSKVA – SERGIJEV POSAD (LAVRA) – MOSKVA

  Doručak u 08.30h. Polazak. Posjet Kremlju (kulturno – povijesnom kompleksu sa spomenicima građen od 15. do 20. stoljeća), utvrdi s 20 tornjeva. razgled nekadašnje rezidencije ruskih careva i patrijarha. Danas je Kremlj simbol Ruske federacije. Godine 1990. zajedno s Crvenim Trgom, Moskovski Kremlj je upisan u UNESCO popis mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon toga, odlazak u Sergijev Posad (Lavra). Razgledavanje manastira kojeg je osnovao sv. Sergije Radoneški 1345 godine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  16.07. (utorak) MOSKVA – ZAGREB

  Doručak. Odlazak sa svim stvarima u zračnu luku Šeremetjevo. Polijetanje za Zagreb u 10.15h. Dolazak u Zagreb u 12.20h po lokalnom vremenu.

  Cijena aranžmana:  7350 Kn / po osobi+50€  po dolasku-za troškove agencije u inozemstvu

  *Mogućnost kartičnog plaćanja na upit*

  Prijave moguće do 10.05.2019.

  Cijena aranžmana koja je izražena u kunama i eurima uključuje:

  Avionska karta Zagreb – Moskva – Sankt Peterburg i Sankt Peterbug – Moskva – Zagreb.Aerodromske pristojbe

  Smještaj u hotelima 4*** na bazi polupansiona: Sankt Peterburg 2 noćenja, 2 doručka, 1 večera, i u Moskvi u hotelu 4****  na bazi polupansiona: 3 noćenja, 3 doručka, 2 večere.

  Osiguranje  ugovorne odgovornosti. Organizacija putovanja.

  Osiguranje jamčevine za paket aranžmana .

  Putno osiguranje.Lokalni vodiči na hrvatskom jeziku za Sankt Peterburg, Moskvu i Sergijev Posad (Lavra), autobus i ulaznice. Pratitelj putovanja.

  Ulaznice u Sankt Peterburgu:  Ermitaž,,Petropaulska ,  Peterhof (park),Carsko selo(park)

  Ulaznice u Moskvi:  Kremalj,Tretjakovska galerija

  Cijena aranžmana koja je izražena u kunama i eurima  ne uključuje:

  Viza je potrebna i cijena je cca 460,00 kn  koju plaća sam putnik. U slučaju da dođe do promijene cijene vize bit ćete obaviješteni.

  Osiguranje od otkaza putovanja (200 KN)

  Dodatna pića, ručkovi i večere. Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 1100,00 kn

  Ulaznice koje nisu u programu no ukoliko bude vremena možemo posjetiti uz nadoplatu.

  Carinske formalnosti i putna prtljaga:

  Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Rusiji. Vrijednije i skupocijene fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje.

  Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl…). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.

  Svaka osoba ima pravo nositi u koferu stvari u težini do 20 kg. Veće kofere predajete na šalteru i oni idu u zrakoplov odvojeno od vas, a manju, ručnu prtljagu (koja stane u pretinac iznad sjedala putnika) uzmete sa sobom u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smijete imati kozmetiku, tekućinu i oštre predmete kao što su nožići škarice itd, dok u kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. U zračnim lukama, kao i tijekom cijelog putovanja, uvijek ostajte uz svoje stvari i čuvajte ih.

  Napomene: Za putovanje je potrebna važeća putovnica.

  Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove drzite kod sebe u torbi, ukoliko dođe do problema sa prtljagom i ako putnik ne vodi evidenciju o svojoj prtljazi ne odgovaramo za nastalu situaciju.Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

  Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

  U slučaju odustajanja od hodočašća, vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja po točki br,14 (koja se nalaze na web stranici), osim ako putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata. Nakon izdavanja karata moguća je zamjena ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti,potvrdi ili računu.Zadržavamo pravo na malu korekciju programa. Cijena je formirana za minimum 40 putnika. Ako ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo  na otkazivanje hodočašća.

  Ako se ne prijavi dovoljan broj putnika do 10.05.2019 godine, kada moramo platiti depozit za avionske karte, onda zadržavamo pravo na otkaz putovanja, i u tom slučaju vraćamo uplaćeni iznos.