JORDAN (rujan/listopad 2022.)

 

JORDAN

MRTVO MORE, AMMAN, JERASH, PETRA, WADI RUM, AQABA, MADABA, BRDO NEBO

 26.09. – 01.10.2022

 

 

  1. 1 dan: 26.09. (ponedjeljak) ZAGREB – BUDIMPEŠTA

Polazak autobusom s Velesajma u 22:00h. Vožnja autobusom do zračne luke u Budimpešti.

 

  1. 2 dan: 27. 09. (utorak)  BUDIMPEŠTA – ‘AMMÂN – BRDO NEBO – MADABA – MRTVO MORE

Po dolasku, prijava na let Rayanair, FR 5097 za Amman. Polijetanje za Amman u 06:20h. Dolazak u Amman u 10:40h. Nakon carinskih formalnosti, odlazak u obližnju Madabu u kojoj obilazimo pravoslavnu crkvu sv. Jurja sa značajnim podnim mozaikom karte Svete zemlje. Nastavak puta do brda Nebo, s kojeg je Mojsije vidio Obećanu zemlju i gdje je umro. Ručak u restoranu i odlazak na Mrtvo More. Kupanje (plutanje). Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

  1.   3 dan: 28.09. (srijeda) ‘AMMÂN – JERASH – ‘AMMÂN

Doručka i odlazak u Amman. Po dolasku razgledavanje glavnog grada Jordana, ‘Ammâna (antička citadela, nacionalni muzej arheologije, rimsko kazalište… Ručak i odlazak u Jerash, (biblijska Gerasa), zvan popularno i “Pompei istoka”. Jerash je najljepši sačuvan grčko-rimski grad u Jordanu: hram Artemisa i Zeusa, rimski forum, Hadrianova trijumfalna vrata, ulica sa stupovima dugačka preko 1,5 km. Povratak u Amman, Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

  1. 4 dan: 29.09. (četvrtak)‘AMMÂN – PETRA – WADI RUM

Nakon doručka odlazak u Petru. Razgledavanje Petre oko 3 sata (obuti udobnu obuću za hodanje). Riječ je o  fascinantnom mističnom mjestu uklesanom u visoke crvenkaste stijene. Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenamaRučak i odlazak u Wadi Rum (pustinju), park prirode. Po dolasku večera (domaći specijaliteti). Smještaj u kampu što je poseban doživljaj s obzirom na podneblje u kojem ćemo se nalaziti. Noćenje.

 

  1. 5 dan: 30.09. (petak) WADI RUM – AQABA

Doručak. Nakon doručka dvosatna vožnja džipovima pustinjom uz razgled. Mogućnost polusatnog jahanja na devi (dodatno se plaća). Odlazak u Aqabu. Ručak. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

 

  1. 6 dan: 01.10. (subota) AQABA – AMMAN – BUDIMPEŠTA – ZAGREB

Doručak. Razgled Aqaqbe  slobodno vrijeme. Ručak i odlazak u Amman u zračnu luku. Po doalsku prijava na let Rayanair, FR 5096. Polijetanje za Budimpeštu u 21:25h. Dolazak u Budimpeštu u 23:55h. Ukrcaj u autobus i odlazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb se predviđa u jutarnjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 4730 kuna + 80 USD po dolasku za ručkove i napojnice.

 

Prilikom prijave potrebno je uplatiti 1000 kuna radi rezervacije mjesta, na žiro račun turističke agencije LL Travel. Moguća korekcija cijene aranžmana u slučaju poskupljenja cijene autobusa uslijed rasta cijena goriva, te u slučaju porasta tečaja od 1,5%-za dolar ili euro.

Ukupna uplata aranžmana mora biti izvršena  01.08.2022.

IBAN: HR7824840081135060256, SWIFT/BIC: RZBHHR2X

Cijena aranžmana,  koja je izražena u kunama i američkim dolarima uključuje:

1 polupansion na Mrtvome moru hotel s 4**** zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. 1 polupansion u Ammanu hotel s 4**** zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji, 1 polupansion u Aqabi hotel s 4**** zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. 1 polupansion u kampu Wadi Rum. 5 ručkova u restoranima. Sve ulaznice: Plaža na Mrtvom moru, Petra, Wadi Rum, Amman, Madaba&Mount Nebo, Jerash, Wadi Rum-džipovi, napojnice, ulazna i izlazna viza za Jordan. Vožnja autobusom tijekom cijelog boravka u Jordanu po programu. Lokalni vodič u Jordanu na hrvatskom jeziku. Transfer autobusom od Zagreba do zračne luke u Budimpešti i natrag. Pratitelj putovanja i organizacija putovanja. Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje jamčevine. Osiguranje od ugovorne odgovornosti.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • Zrakoplovna karta i zrakoplovne pristojbe (ekonomska klasa) – Let je predviđen niskotarifnom aviokompanijom Ryanair. Samim time cijena avionskih karata je promjenjiva i ovisi ponajprije o popunjenosti zrakoplova. Iz tog razloga, avionske karte bit će kupljene u trenutku prijave minimalnog broja putnika (20 putnika) po cijeni koja će biti važeća u trenutku dostizanja minimalnog broja putnika, a nakon toga za sve naknadne prijave, u trenutku prijave za putovanje po cijeni koja će biti važeća u trenutku prijave.
  • Osiguranje od otkaza putovanja – na upit. Osiguranje od ozljeda i osiguranje prtljage-na upit.
  • Piće za vrijeme večere i ručka.
  • Nadoplata jednokrevetne sobe u Jordanu je 1200KN.

Agencija ne odgovara za posljedice poslovnih odluka aviokompanije.

 

UPUTSTVA ZA PUTOVANJE U JORDAN

 

Putovnica mora biti važeća od dana putovanja najmanje 6 mjeseci.

Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove držite kod sebe u ručnoj prtljazi koju nosite u kabinu zrakoplova. Ako putnik ne vodi brigu o svojoj prtljazi ne odgovaramo za nastalu situaciju. Vezano za  postupanje aviokompanije s prtljagom putnika – ne preuzimamo odgovornost za osobne stvari i nastalu situaciju ili štetu.

 

 

 

SMJEŠTAJ U JORDANU: U Jordanu smo smješteni u hotelima s 4**** zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj je u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Jednokrevetna soba nadoplaćuje se 1200kn.

 

CARINSKE FORMALNOSTI I PUTNA PRTLJAGA

Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Jordanu. Vrijednije fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje. Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl…). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.

Ryanair pravila: za predani kofer – svaka osoba ima pravo nositi u koferu stvari u težini do 20 kg. Ručna prtljaga mora bit veličine max 40x25x20.

U ručnoj prtljazi ne smijete imati kozmetiku, tekućinu i oštre predmete kao što su nožići škarice itd, dok u kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. U zračnim lukama uvijek ostajte uz svoje stvari i čuvajte ih. Za vrijeme putovanja, treba čuvati svoje stvari (osobito dokumente i novac).

 

NOVAC: U Jordanu je Jordanski dinar. Ali se može plaćati u američkim dolarima i eurima. Ako budete plaćali u dolarima onda je najbolje plaćati sitnim dolarima (jedan, pet, deset, dvadeset dolara). Primaju i travellers čekove i kartice (u većim dućanima).

KLIMA, ODJEĆA I OBUĆA: Jordan je zemlja sa suhom klimom tijekom veceg dijela godine. Obucite se slojevito (majca kratkih rukava, košulja…). Obuća treba biti udobna, pogodna za duže šetnje. Ne zaboravite kupaće kostime ukoliko se želite okupati tj. «plutati» u Mrtvom moru!

SLIKANJE I SNIMANJE: Na većini lokaliteta je dozvoljeno slikanje i snimanje. Na mjestima gdje nije, bit ćete pravovremeno obaviješteni.

RAZNO: Hranu sa sobom nije potrebno nositi.  Voda u Jordanu je pitka i hrana zdrava. Cijepljenja nisu potrebna.  U hotelskim sobama nemojte ostavljati vrijedne stvari: dokumente, novac i slično.

Cijena je formirana za minimum 20 putnika. U slučaju da ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo  na otkazivanje putovanja.

Zadržavamo pravo na manje korekcije u rasporedu programa.

U slučaju odustajanja od putovanja vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja prema toč. br 14. osim ako putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata. Nakon izdavanja karata može zamjena ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti.

Covid pravila: Trenutno su u Jordanu ukinuta sva COVID pravila. U slučaju promjena, na vrijeme ćemo dostaviti obavijesti.

 

 

Malta (listopad/2024)

MALTA  Hodočašće „Putovima sv. Pavla“ 07.10. – 11.10.2024   BRZA PRIJAVA NA PUTOVANJE     1.    Dan. 07.10. (ponedjeljak)   ZAGREB

Read More