LOURDES (lipanj 2019)

HODOČAŠĆE LOURDES

MILANO – NICA – MONTPELLIER – NARBONNE – PADOVA

19.06. – 25.06.2019

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan. 19.06. (srijeda) ZAGREB – MILANO

Polazak  u 21.00 h. Mjesto polaska, dogovor s don Dragom Kozić. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju s povremenim pauzama.

Drugi dan. 20.06. (četvrtak)  MILANO – NICA

Dolazak u Milano se predviđa u prijepodnevnim satima. Po dolasku razgled grada: Castello, Milanska skala (izvana), katedrala. (sv. Misa) Slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme za kavu. Odlazak prema Nici. Na putu posjet Monte Carlu (ako bude vremena). Po dolasku smještaj u hotelu u okolici Nice. Večera, Noćenje.

Treći dan. 21.06. (petak)   MONTPELLIER – LOURDES

Doručak. Polazak za Lourdes. Dolazak u Montpellier. Razgledavanje grada. Nastavak puta za Lourdes. Dolazak u Lourdes u poslijepodnevnim satima. Sveta misa u 19h. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

Četvrti dan. 22.06. (subota)   LOURDES  

Buđenje. Doručak. Sveta Misa u špilji gdje se je Marija ukazala Bernardici. Razgledavanje: Bernardičina  rodna kuća i mlin, zatvor, župna crkva (krstionica u kojoj je krštena Bernardica). Ručak. Slobodno vrijeme. Po želji kupanje u bazenima. Večera. Procesija sa svijećama. Noćenje.

Peti dan. 23.06. (nedjelja) LOURDES

Doručak. Internacionalna sveta misa u podzemnoj bazilici Pija X. Križni put. Ručak. Slobodno (mogućnost kupanja u bazenima). Večera. Procesija sa svijećama u 21h. Noćenje.

Šesti dan 24-06. (ponedjeljak) NARBONNE – NICA

Buđenje. Doručak. Sveta Misa i polazak za Nicu. Dolazak u Narbonne. Razgledavanje grada. Nastavak puta. Dolazak u Nicu. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

Sedmi dan. 25.06. (utorak) NICA – PADOVA – ZAGREB

Buđenje. Doručak. Odlazak prema Padovi. U Padovi hodočasnički program i posjet svetištu svetog Leopolda Mandića (Sveta Misa). Bazilika svetog Antuna. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena: 2740 kuna + 30 EUR-a za troškove agencije u inozemstvu.  

 

Cijena putnog aranžmana uključuje:

  • Putno zdravstveno osiguranje.
  • Vožnja udobnim autobusom prema programu, duhovno i tehničko vodstvo.
  • Smještaj u hotelima po lokalnoj kategorizaciji,  prema programu što uključuje: Dva puna pansiona u Lourdesu i tri polupansiona.
  • Osiguranje jamčevine.Osiguranje od ugovorne odgovornosti.Organizacija putovanja.

Cijena putnog aranžmana ne uključuje:

  • Osiguranje od otkaza putovanja ( 100 kn)
  • Ostala pića i ručkovi koji nisu uključeni u paket aranžman.
  • Ulaznice koje nisu uključene u program, ako bude dodatnog vremena postoji mogućnost obilaska uz nadoplatu. Nadoplata jednokrevetne sobe 600 kn.

Napomene: Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

U slučaju odustajanja od hodočašća vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja prema članku, točka br 14. osim ako putnik nađe sebi zamjenu 10 dana prije polaska. Zadržavamo pravo na malu korekciju programa. Cijena je formirana za minimum 40 putnika. U slučaju da ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo  na otkazivanje hodočašća