MADEIRA (listopad 2019)

M A D E I R A

16.10.-20.10.2019. 

PROGRAM PUTOVANJA: 

  1. 1. DAN 16.10. SRIJEDA Polazak iz Zagreba u Budimpeštu organiziranim autobusom. Dolazak na aerodrom. Polijetanje uLisabon 15.45h. Dolazak u Lisabon u 18.35h, polijetanje u Funchal u 19.45h . Dolazak u Funchal u 21.30. Noćenje.
  2. 2. DAN 17.10. ČETVRTAK – FUNCHAL Doručak. Nakon doručka odlazak autobusom prema centru. Dolazak na najpoznatiju tržnicu u Funchalu Mercado dos lavradores”, koja će vas očarati šarenilom, velikim izborom egzotičnog voća i lokalnim obrtima. Odlazimo u obilazak katedrale koja je klasificirana kao nacionalni spomenik iz 1910.godine i predstavlja glavnu vjersku građevinu arhipelaga. Posjećujemo crkvu Gospe od Monte, koja je najvažnije mjesto hodočašća na Madeiri. U njoj se nalazi grob posljednjeg Habsburgovca Karla. Botanički vrt Madeira udaljen je 3 km od centra grada. Ima 8 hektara površine od kojih je 5 vrtova u kojima se može vidjeti 3000 vrsta biljaka. Na kraju botaničkog vrta Madeire nalazi se područje posvećeno egzotičnim pticama sa zbirkom od 300 rijetkih ptica. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.
  3. 3. DAN 18.10. PETAK Doručak. Odlazak prema istočnoj strani Madeire. Posjetit ćemo poznato selo Camacha na sjeveroistoku Funchala. Poznato je po industriji pletenih košara. Camacha je poznata kao prvo mjesto igranja nogometa u Portugalu. Odlazimo na treći najviši vrh u Madeiri Pico do Ariero. Dok se penjemo, šumoviti kraj i zelenilo daju nam svježinu, pogotovo stabala smreke. Nastavljamo put kroz male prolaze šumom, gdje možete pronaći sve vrste voća prije nego što dođemo do glavne točke Ribeiro Frio. Šuma je od 1999.godine baština UNESCO-a. Kasnije posjećujemo šarmantno malo selo Santanu koje prikazuje tipičnu sliku domaćeg i poljoprivrednog prosperiteta. Porto da Cruz je sljedeće selo koje posjećujemo, nakon toga slijedi vrh pod nazivom Pico do Facho. Završavamo s Ponta Sao Lourencom – najistočnijom točkom otoka. Prekrasna stjenovita formacija može se pronaći na ovome području. Odlazak prema hotelu. Spremanje za tipičnu večeru u tradicionalnom restoranu. Odlazak u hotel. Noćenje.
  4. 4. DAN 19.10. SUBOTA Doručak. Odlazak prema zapadnom dijelu Madeire Prva stanica je malo ribarsko selo pod nazivom Camara de Lobos, koje se nalazi zapadno od Funchala. Luka s plažom, kućice oko uvale. Poncha – lokalno piće od meda, limuna i ruma dostupno je i smatra se poznatim te se može kupiti uz nadoplatu. Put nastavljamo sve do najvišeg vrha Cabo Girao, s najljepšim pogledom na Camara de Lobos i Funchal. Zbog morske erozije i obale formirane su špilje i terase. Ribeira Brava – je sljedeća naša stanica. Naziv Ribeira u prijevodu znači “rijeka”, a Brava “divljina”. Crkva Majke je glavna točka ovoga grada koja je sagrađena u 16. stoljeću. Kasnije uz šetnicu na rivi moguće kratko slobodno vrijeme za odmor ili uživanje u kavi. Odlazimo u Ponta da Sol koje je najsunčanije mjesto na otoku. Gradić sa starim zgradama diše romantikom i tišinom. Penjemo se na plato Madeire, točnije Paul da Serra, što u prijevodu znači planinska ravnica.To je najveći i najviši plato na Madeiri gdje ćemo uživati u panoramskom pogledu. Sljedeći je posjet Monizi – sjeverozapadnoj dolini Madeire. Poznato ribarsko mjesto. U šetnji ćemo vidjeti lokalne restorane gdje možemo iskušati tradicionalnu hranu ili pak kasnije posjetiti i akvarij. Jedan od poznatih slapova Madeire “Brides Veil” naša je sljedeća stanica – slapovi počinju na vrhu planine i padaju izravno u more. Odlazimo u Sao Vicente mali šarmantan gradić s uskim slikovitim ulicama i starijim kućama. Dolazimo do zadnje stanice zapadnog dijela Madeire, točnije do Encumeade – najljepše planine otoka. S vrha točke,ako je vrijeme dobro, možemo vidjeti istovremeno sjevernu i južnu stranu obale. Odlazak prema hotelu. Večera. Noćenje.
  5. 5. DAN 20.10. NEDJELJA Doručak. Odlazak autobusom sa svim stvarima prema aerodromu. Nakon dolaska prijava na let. Polijetanje iz Funchala u Lisabon u 7.00h. Dolazak u Lisabon 8.40h. Polijetanje u Budimpeštu u 10.20h. Dolazak u Budimpeštu u 15.00h. Odlazak organiziranim transferom u Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

CIJENA ARANŽAMA: 5400 KN+50 EUR pri dolasku za troškove agencije u inozemstvu 

Moguća korekcija cijene aranžmana u slučaju poskupljenja aerodromskih pristojbi koje trenutno iznose 560,00 Kn. 

Cijena aranžmana uključuje: Avionsku kartu i avionske pristojbe. Organizirani prijevoz iz Zagreba do Budimpešte, isto tako i povratak Budimpešta -Zagreb. Vožnju udobnim autobusom po programu na Madeiri. Lokalnog vodiča. Smještaj u hotelu s 4**** zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji, 2 noćenja s doručkom, 2 polupansiona (večera, noćenje i doručak) i večera u tradicionalnom restoranu. Ulaznice: Botanički vrtovi, Monte church ( crkva). Programi kroz cijelo putovanje s vodičem. Pratitelj putovanja. Stručno vodstvo. Organizaciju putovanja. Osiguranje jamčevine. Osiguranje od ugovorne odgovornosti. Putno zdravstveno osiguranje. 

Cijena aranžmana ne uključuje: Nadoplatu jednokrevetne sobe koja je 700 kn. Piće za vrijeme obroka. Ručkove. Osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od nezgode. Osiguranje prtljage. (Oni koji budu željeli doplatiti koje od navedenih osiguranja, molimo da se prijave u agenciji. Cijena na upit. ) Degustacije vina, lokalnih pića, likera, hrane nisu uključene u cijenu. Fakultativno uz nadoplatu – najpoznatiji Monte Toboggan u Funchalu, u pletenoj košari. Madeirin Toboggan je izumljen kao oblik prijevoza 1850.godine. Cijena i plaćanje na licu mjesta. Ručkovi u Santani i Porto Moniz ( s pićem) 17eura, uz nadoplatu i prethodnu najavu. Lokalno piće Poncha – prilikom programa (uz nadoplatu na licu mjesta – fakultativno). Sva dodatna pića i degustacije nisu uključeni u program. 

  • Mogućnost kartičnog plaćanja na upit 
  • Prilikom prijave treba uplatiti depozit 1050 kn na žiro račun LL travel agencije s naznakom: „Putovanje na Madeiru“ ili doći osobno u ured agencije. 
  • Žiro račun, IBAN: HR7824840081135060256 
  • Za ostali iznos uplate – po dogovoru s putnikom. Do 1. 9. 2019. mora biti izvršena ukupna uplata cijelog iznosa aranžmana. 
  • Kopiju putovnice ili osobne iskaznice, kao i dokaz o uplatama poslati na e-poštu: info@lltravel.hr ili donijeti u ured agencije. 

Informacije : U slučaju gubitka i oštećenja prtljage putnika, agencija ne preuzima odgovornost za osobne stvari i nastalu situaciju ili štetu. Vize nisu potrebne

Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa! 

U slučaju odustajanja od putovanja, vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja po točki br,14 (koja se nalaze na web stranici), osim ako si putnik nađe zamjenu do izdavanja karata. Nakon izdavanja karata moguća je zamjena, ali uz nadoplatu. Zadržavamo pravo na malu korekciju programa. Cijena je formirana za minimum 40 putnika. Ako ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo na otkazivanje putovanja.