RUSIJA (rujan 2020)

RUSIJA

MOSKVA – SERGIJEV POSAD (LAVRA) –  SANKT PETERBURG                                               

  26.09.-01.10.2020.

 

Prvi dan.  26.09.  (subota)  ZAGREB – BEČ – SANKT PETERBURG – PETERHOF

Sastanak svih putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 06:30h. Prijava na let OS 682 T za Beč. Polijetanje u Beč u 08:15h. Dolazak u Beč u 09:15h. U Beču je prijava na let OS 611 T za Sankt Peterburg. Polijetanje u Sankt Peterburg u 10:00h. Dolazak u  Sankt Peterburg u 13:30h. Po dolasku odlazak u Peterhof (ruski Versaj – ljetna rezidencija Petra I, 29 km od centra Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaljeva) Donji park, fontane (razgled samo parka). Povratak u Sankt Peterburg. Smještaj u Hotel. Večera. Noćenje.

Drugi dan. 27.09. (nedjelja)  SANKT PETERBURG

Doručak. Nakon doručka razgled grada: Nevski prospekt, glavni trg grada-Dvorski, rijeka Neva, strelica Vasiljevskog otoka, Peterburški univerzitet. Pauza za kavu i suvenire u jednoj od umjetničkih galerija. Nastavak razgledavanja: Petrogradska strana, križnik Aurora, Marsovo polje, crkva Spasa (crkva uskrsnuća Kristova)-mjesto pogibije cara Aleksandra 2 (bez ulaza).  Ermitaž – svijetski poznati muzej. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Treči dan.  28.09. (ponedjeljak)  SANKT PETERBURG – PUŠKIN

Doručak. Nakon doručka posjet Petropavlovskoj utvrdi – prva građevina grada, nalazi se na Zečjem otoku; ulaz u Petropavlovsku crkvu (grobnica Romanovih) gdje su sahranjeni svi carevi od 18 do 20 stoljeća – od osnivača grada Petra I. do posljednjeg Romanova Nikolaja II. Nakon toga, odlazak u Carsko selo (danas grad Puškin)  ljetna rezidencija žene Petra I, Katarine I. Posjet Katarininom dvorcu (pored izuzetno lijepih interijera, kopija Jantarne sobe, nestale za vrijeme II. svjetskog rata). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Četvrti dan. 29.09.  (utorak)  SANKT PETERBURG – MOSKVA

Doručak. Odlazak na željeznički kolodvor na brzi vlak Sapsan za Moskvu. Polazak za Moskvu u 09:00h. Dolazak u Moskvu 12:58h. Odlazak u Kremlj (kulturno – povijesni komplek sa spomenicima građen od 15. do 20. stoljeća), utvrdi s 20 tornjeva. Razgled nekadašnje rezidencije ruskih careva i patrijarha. Danas je Kremlj simbol Ruske federacije. Godine 1990. zajedno s Crvenim Trgom, Moskovski Kremlj je upisan u UNESCO popis mjesta svjetske baštine u Europi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

Peti dan.  30.09. (srijeda)  MOSKVA – SERGIJEV POSAD (LAVRA) – MOSKVA

Doručak. Odlazak u Sergijev Posad (Lavra). Razgledavanje manastira kojeg je osnovao sv. Sergije Radoneški 1345. godine. Povratak u Moskvu. Po povratku panoramsko razgledavanje Moskve: Posjet hramu Hrista Spasitelja…. šetnja do ulice Arbat i slobodno vrijeme. Razgled jednog od najljepšeg Metroa na svijetu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Šesti dan.  01.10. (četvrtak)  MOSKVA – BEČ – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme ili ako je nešto ostalo što nismo razgledali onda ćemo prije polaska razgledati do 11:30h. Nakon toga  odlazak u zračnu luku. Po doalsku prijava na let OS 602 K za Beč. Polijetanje u Beč u 14:35h. Dolazak u Beč u 16:30h. Polijetanje u Zagreb u 17:15h. Dolazak u Zegreb u 18:05h

 

Cijena aranžmana:  8430 kn / + 50 €  po dolasku.

 Ako dođe do poskupljenja aerodromskih pristojbi i/ili turističke vize do izdavanja istih, cijena se povećava u toj mjeri, o čemu ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.

 *Mogućnost kartičnog plaćanja na upit*

 Prijave moguće do 24.07.2020.

 Cijena aranžmana koja je izražena u kunama i eurima uključuje:

 • Avionska karta Zagreb – Beč – Sankt Peterburg : Moskva – Beč – Zagreb.
 • Aerodromske pristojbe.
 • Vožnja brzim vlakom (Sapsan) San Peterburg – Moskva
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu 3* na bazi polupansiona (3 noćenja, 3 doručka i 3 večere) i Moskvi u hotelu 3* na bazi polupansiona (2 noćenja, 2 doručka, 2 večere)
 • Osiguranje ugovorne odgovornosti.
 • Organizacija putovanja.
 • Osiguranje jamčevine za paket aranžman.
 • Putno zdravstveno osiguranje.
 • Lokalni vodiči na hrvatskom jeziku u Sankt Peterburgu, Moskvi i Sergijevom Posadu (Lavra), autobus i ulaznice. Pratitelj putovanja. Turistička viza i posredovanje izdavanja vize. Slušalice.
 • Ulaznice u Sankt Peterburgu: Ermitaž, Petropaulska, Peterhof (samo park), Carsko selo (rezervacija ulaska u dvorac).
 • Ulaznice u Moskvi: Kremlj, Metro.

 

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 1250 kn

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO: piće za vrijeme objeda, osiguranje od otkaza putovanja (na upit), svi ostali objedi koji nisu uključeni u cijenu aranžmana kao i ulaznice koje nisu eksplicite navedene.

 Carinske formalnosti i putna prtljaga:

 • Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Rusiji. Vrijednije i skupocjene fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje.
 • Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl…). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.
 • Svaka osoba ima pravo nositi u kuferu stvari u težini do 23 kg. Veće kufere predajete na šalteru i oni idu u zrakoplov odvojeno od vas, a manju, ručnu prtljagu (koja stane u pretinac iznad sjedala putnika) uzmete sa sobom u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smijete imati kozmetiku, tekućinu i oštre predmete kao što su nožići, škarice itd, dok u kufere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. U zračnim lukama, kao i tijekom cijelog putovanja, uvijek ostajte uz svoje stvari i čuvajte ih.

Napomene: Za putovanje je potrebna važeća putovnica.

Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove držite kod sebe u torbi. Ukoliko dođe do problema s prtljagom jer putnik nije o njoj vodio računa, ne odgovaramo za nastalu situaciju.

Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

U slučaju odustajanja od putovanja vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja prema članku  br. 14. osim ako putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata. Nakon izdavanja karata može zamjena, ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti, potvrdi ili računu.

 • Cijena je formirana na bazi minimum 27 putnika.

Ako se ne prijavi dovoljan broj putnika do 24.07.2020. godine, kada moramo platiti depozit za avionske karte,  zadržavamo pravo na otkaz putovanja. U tom slučaju vraćamo sav uplaćeni novac.

 

Malta (listopad/2024)

MALTA  Hodočašće „Putovima sv. Pavla“ 07.10. – 11.10.2024   BRZA PRIJAVA NA PUTOVANJE     1.    Dan. 07.10. (ponedjeljak)   ZAGREB

Read More