Warning: Declaration of WPDI_Plugin_Installer_Skin::feedback($string) should be compatible with WP_Upgrader_Skin::feedback($feedback, ...$args) in /home2/cplltravel/public_html/wp-content/plugins/classic-editor-addon/vendor/afragen/wp-dependency-installer/wp-dependency-installer.php on line 530
SVETIŠTA JUŽNE ITALIJE (srpanj 2022.) | LLtravel turistička agencija

SVETIŠTA JUŽNE ITALIJE (srpanj 2022.)

 

SVETIŠTA JUŽNE ITALIJE

PADRE PIO (SAN GIOVANI ROTONDO), SVETI MIHAEL (MONTE SANT ANGELO), SV. NIKOLA BISKUP (BARI) ALBEROBELLO, MARTINA FRANCA, LECCE, OSTUNI

 

 

 

04.07. – 10.07.2022.

 

 

 

  1. 1. dan ponedjeljak (04.07) – Zagreb – Alberobello

Polazak iz Zagreba u 21:00h ispred crkve svetog Martina u Šćitarjevu. Odlazak po ostale putnike na Velesajam. Polazak s Velesajma u 22:00h. Vožnja autobusom do Vrata Jadrana, ukrcaj drugih putnika. Nastavak puta prema Alberobellu (u okolici će biti hotel u kojem ćemo biti smješteni).

  1. dan utorak (05.07) Alberobello

Dolazak u Alberobello u poslijepodnevnim satima. Alberobello ili grad trullija. UNESCO je priznao kao mjesto svjetske baštine zbog svojih trullija, jedinstvenih arhitektonskih struktura u svijetu. Truli su male kuće, ponekad međusobno povezane, kružnog oblika s konusnim krovom, građene su od suhog kamena bez žbuke. Smještaj u Hotelu. Večera. Noćenje.

  1. dan – srijeda (06.07) Martina Franca – Taranto

Doručak. Odlazak u Taranto, grad koji je u prošlosti bio jedina spartanska kolonija, izgrađen na drevnoj grčkoj nekropoli, danas je pomorska luka. Grad je smješten na Jonskom moru. Taranto, grad su osnovali Spartanci u VIII. stoljeću pr. Kr., bio je jedan od najvažnijih gradova-država za vrijeme Velike Grčke. Nakon razgledavanje grada slobodno vrijeme za ručak i kupanje. Nakon toga odlazak u Martina Franca živopisni grad s prekrasnim gradskim središtem, uskim i prozračnim uličicama. Šetnja gradskim središtem do PALAZZO DUCALE, gradske vijećnice i muzeja, te jedne od najgrandioznijih zgrada Apulije. Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  1. dan – četvrtak (07.07) Lecce – Ostuni

Doručak i odlazak do baroknog bisera juga Italije grada Lecce, kojeg zbog svoje raskošne arhitekture i upotrebe lokalnog kamena travertina nazivaju „Firencom juga“. Grad je to turbulentne povijesti čiji se tragovi mogu vidjeti na brojnim spomenicima: rimski amfiteatar, Castello, katedrala Santa Croce, barokna crkva St. Niccolo e Cataldo… Slobodno vrijeme i odlazak u Ostuni. Izgubit ćemo se u drevnom selu, gdje sve blista u bijelom: uličice, lukovi, kuće, plemićke palače, stubišta i panoramske terase Divit ćemo se Katedrali, Biskupskoj palači, Sjemenišnoj palači, drevnim zidinama i po želji ući u muzej pretklasičnih civilizacija u kojem se čuvaju ostaci “najstarije majke na svijetu”. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

  1. dan – petak (08.07.) Bari – San Giovani Rotondo

Doručak. Odlazak u Bari gjde ćemo posjetit: baziliku i grob sv. Nikole (pobožnosti u svetištu), katedralu san Sabino, dvorac Normanno Svevo (izvana), stari grad… Slobodno vrijeme za kupanje i odlazak u San Giovani Rotondo. Po dolasku, smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

  1. dan – subota (09.07.) San Giovani Rotondo – Monte Sant’ Angelo – San Giovani Rotondo.

Doručak. (sv. Misa) Hodočasnički program u svetištu Padre Pia. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlazak u Monte San Angelo, svetište sv. Mihaela arkanđela Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

  1. dan – nedjelja (10.06) – San Giovani Rotondo – Zagreb.

Doručak. (sv. Misa) Povratak u Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

 

Cijena: 3700kn/po osobi + 40e po dolasku radi troškova agencije u inozemstvu.

 

 U cijenu je uključeno:

*Vožnja udobnim turističkim autobusom prema programu.

*Smještaj u hotelima 3*** na bazi 3 polupansiona u okolici Alberobello/Martina Franca i 2 polupansiona u Sangiovani Rotondu.

*Boravišne pristojbe

*Putno zdravstveno osiguranje

*Osiguranje jamčevine za turistički paket aranžmana

*Osiguranje ugovorne odgovornosti

* Duhovno i stručno vodstvo

*Sve transfere i razglede prema programu

*Sve autobusne pristojbe za ulaze u gradove

U cijenu nije uključeno:

*ulaznice za kulturno – povijesne spomenike i muzeje, piće za vrijeme obroka, ručkovi koji nisu navedeni u cijeni

*osiguranje od otkaza putovanja, osiguranje prtljage i osiguranje od ozljeda. (možete uplatiti kod nas)

*nadoplata jednokrevetne sobe je 600,00 kn

 

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove drzite kod sebe u torbi, ukoliko dođe do problema sa prtljagom i ako putnik ne vodi evidenciju o svojoj prtljazi ne odgovaramo za nastalu situaciju.

Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

U slučaju odustajanja od hodočašća vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja prema članku, točka br 14., Zadržavamo pravo na malu korekciju programa. Cijena je formirana za minimum 40 putnika. U slučaju da ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo  na otkazivanje hodočašća.


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home2/cplltravel/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/includes/jlfunctions/arr.php on line 64