FATIMA (ožujak 2020)

   FATIMA

PORTO – BRAGA – SANTIAGO DE COMPOSTELA –COIMBRA – FATIMA – BATALHA – NAZARE – LISABON 

20.03 – 27.03.2020.

Prvi dan (petak. 20.03.)  ZAGREB – MUNCHEN – PORTO – BRAGA 

Sastanak svih putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 11:00h. Prijava na let za Munchen. Polijetanje za Munchen u 13:15 h. Dolazak u Munchen u 14:20 h.  Polijetanje za Porto u 15:00 h. Dolazak u Porto u 16:50 h. Po dolasku, odlazak sa svim stvarima u Bragu u hotel. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

Drugi dan (subota. 21.03.) BRAGA – SANTIAGO DE COMPOSTELA 

Buđenje. Doručak. Razgledavanje grada Brage-središte kršćanstva u Portugalu. Diči se romaničkom katedralom i križnim putem iz 18.st.-Bom Jesus(sv.Misa). Nastavak puta u Santiago de Compostela. Po doalsku razgled grada Santiaga koji je od 1985.g. od UNESCO-a proglašen svjetskom kulturnom baštinom. Grad je poznat po hodočasnicima koji hodočaste putevima Sv.Jakova, kao i po katedrali. (Sv.Misa). Odlazak u  Coimbru, jednog od najstarijih sveučilišnih središta Europe. U samom središtu tog grada posjećujemo sveučilište s baroknom bibliotekom i katedralu (izvana). Smještaj u hotelu.Večera. Noćenje.

Treći dan (nedjelja. 22.03.) SANTIAGO  – PORTO – COIMBRA – FATIMA

Doručak. Sveta misa (ako je moguće u katedrali sv. Jakova, ili od kojih crkava) i odlazak prema Portu. Po dolasku rzgled grada Porta – grad različito obojenih fasada i vinskih podruma na ušću rijeke Douro u Atlantik. Danas je to grad u kojem se izmjenjuju moderna arhitektura i barokne crkve i palače. Posjet katedrali iz 12 stoljeća. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak puta prema Coimbri jednog od najstarijih sveučilišnih središta Europe. U samom središtu tog grada posjećujemo sveučilište s baroknom bibliotekom i katedralu (izvana). Nastavak puta prema Fatimi. Po dolasku u Fatimu. Smještaj u hotelu. Večera. Mogućnost sudjelovanja na krunici i procesiji.Noćenje.

Četvrti dan (ponedjeljak. 23.03.) FATIMA

Doručak.Upoznavanje svetišta; bazilika,Berlinski zid, Crkva Presvetog Trojstva. Križni put. Odlazak u Aljustrel; selo gdje su djeca-vidioci rođeni.

Ručak.( Sv.Misa).Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti. Večera. Krunica u kapelici ukazanja sa procesijom. Noćenje.

Peti dan (utorak. 24.03.) FATIMA 

Doručak. Hodočasnički program. Ručak. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti i kupovinu suvenira. Večera. Mogućnost sudjelovanja u procesiji ili opcija Fado ( portugalski žanr). Noćenje.

Šesti dan (srijeda.25.03.) FATIMA – BATALHA – NAZARE – FATIMA

Doručak. Sv.misa. Odlazak u Batalhu – crkva i samostan na spomen Gospe od Pobjede (panteon portugalskih kraljeva) koje ćemo razgledati. Odlazak u Nazare-turističko mjesto gdje se nalazi poznato zavjetno svetište Gospe Nazaretske. Povratak u Fatimu u hotel. Večera. Mogućnost sudjelovanja u procesiji. Noćenje.

Sedmi dan (četvrtak. 26.03.) FATIMA – LISABON 

Doručak.Razgled Lisabona.Samostan jeronimovaca(posjet crkvi),spomenik Moreplovcima te najljepša gradska avenija Libertade, glavni trg Rossio,najstariji dio grada.Posjet katedrali i crkvi Antuna Padovanskog(Lisabonskog) u kojoj ćemo imati Sv.misu. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

Osmi dan (petak. 27.03.) LISABON – FRANKFURT – ZAGREB

Doručak i odlazak sa svim stvarima u zračnu luku. Prijava na let za Frankfurt. Polijetanje iz Lisabona za Frankfurt u 12.15 h. Dolazak u Frankfurt u 16.20 h. Polijetanje iz Frankfurta za Zagreb u 20.40 h. Dolazak u Zagreb u 22.00 h.

 

CIJENA HODOČAŠĆA: 5550 kuna + 70 eura po dolasku.

*MOGUĆNOST KARTIČNOG PLAĆANJA NA UPIT*

Prilikom prijave za hodočašće , treba uplatiti depozit  1000 kn na žiro račun LL travel agencije sa naznakom Putovanje u Fatimu, ili doći osobno u ured agencije. Kopiju putovnice i uplatu poslati na e mail; info@lltravel.hr ili donijeti u ured agencije.

Za ostali iznos uplate po dogovoru sa putnikom i agencijom. Do 20.02. 2020 mora biti izvršena ukupna uplata cijelog iznosa aranžmana.

Žiro račun: (IBAN): HR7824840081135060256  

 

Cijena uključuje : avionska karta, aerodromske pristojbe. Smještaj u hotelima s 3 zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. U Bragi 1 polupansion (večera, noćenje i doručak). Santiago de Compostela hotel 1 polupansion (doručak,  večera i noćenje). U Fatimi 2 polupansiona (večera, noćenje i doručak) i 2 puna pansiona (večera, noćenje,ručak, doručak). Lisabon 1 polupansion ( noćenje, doručak). Ulaznice: U muzej u Batalhu i Alcobacu. Autobus tokom cijelog programa. Vodič  na hrvatskom jeziku, koji je ujedno i pratitelj putovanja. Osiguranje od ugovorne odgovornosti. Osiguranje jamčevine.

Cijena ne uključuje: Fado (glazbeni žanr) nije uključen u cijenu. Cijena ovisi o broju prijavljenih (od 15 – 20 eura). Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od otkaza putovanja. Doplata za jednokrevetnu sobu je 1000 kuna. Autobusni transfer do aerodroma u Zagrebu i natrag. Svi ostali ručkovi i pića koji nisu uključeni u cijenu.

Napomene; 

U slučaju da dođe do poskupljenja aerodromskih pristojbi zadržavamo pravo na poskupljenje cijene aranžmana u toj mjeri . Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa. Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. U slučaju da prtljaga kasni ili nastane šteta na istoj, ne odgovaramo za nastalu situaciju.

U slučaju odustajanja od hodočašća vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja prema članku, točka br 14., osim ako putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata.Nakon izdavanja karata moze zamjena ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti. Depozit ne vraćamo jer je potrebno uplatiti depozit za avionske karte koji je nepovratan. Zadržavamo pravo na malu korekciju programa. Cijena je formirana za minimum 40 putnika. U slučaju da ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo  na otkazivanje hodočašća.

  • Klima u Fatimi u ožujku; Treba se obući slojevito. Obuća treba biti udobna. 
  • Vremenska zona je -1 sat u odnosu na Hrvatsku (npr. Fatima 11.00 – Hrvatskoj 12.00)
  • Portugal je članica Europske unije i platežno sredstvo je EUR
  • Ako netko ima ozbiljnijih zdravstvenih problema neka se prije puta posavjetuje sa svojim liječnikom i neka ponese potrebne lijekove.

 PUTNA PRTLJAGA: Svaki putnik ima pravo nositi u koferu do 23 kg i ručnu prtljagu do 8 kg.

U kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju (npr. mobiteli, fotoaparati…) Tekuće stvari (voda i slično) u plastičnim bocama, dobro zatvorenima, stavite u kofer. U ručnoj prtljazi ne smije biti nikakve tekućine kao ni  sprejevi (lak za kosu, parfemi…) te oštri predmeti (pinceta, grickalica, rašpica za nokte, škarice, nož i sl.).