FATIMA – SANTIAGO DE COMPOSTELA (28.09.-4.10.2019.)

                        FATIMA

FATIMA – LISABON – COIMBRA – PORTO – SANTIAGO DE COMPOSTELA

                               28.9. – 4.10.2019.

Prvi dan (subota. 28.9.) ZAGREB – LISABON – FATIMA

Sastanak svih putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 12.00h. Polijetanje u  Lisabon u 14.05h. Dolazak u Lisabon u 16.30h po lokalnom vremenu. Odlazak sa svim stvarima u Fatimu. Nakon dolaska, smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

Drugi dan (nedjelja. 29.9.) FATIMA

Doručak.Upoznavanje svetišta; bazilika,Berlinski zid, crkva Presvetog Trojstva. Križni put. Odlazak u Aljustrel, selo gdje su djeca vidioci rođeni. Ručak.( Sv. misa).Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti. Večera. Krunica u kapelici ukazanja s procesijom. Noćenje.

Treći dan (ponedjeljak. 30.9.) FATIMA

Doručak. Hodočasnički program. Ručak. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti i kupovinu suvenira. Večera.

Mogućnost sudjelovanja u procesiji ili opcija Fado (portugalski žanr). Noćenje.

Četvrti dan (utorak. 1.10.) COIMBRA – PORTO – SANTIGAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Sveta misa. Odlazak u Coimbru, jedno od najstarijih sveučilišnih središta Europe. U samom središtu tog grada posjećujemo sveučilište s baroknom bibliotekom i katedralu (izvana). Nastavak puta prema Portu. Nakon dolaska,razgledavanje grada Porta – grad različito obojenih fasada i vinskih podruma na ušću rijeke Douro u Atlantik. Danas je to grad u kojem se izmjenjuju moderna arhitektura i barokne crkve i palače. Posjet katedrali iz 12. stoljeća.

Slobodno vrijeme za ručak. Nakon toga odlazak u Santiago de Compostela. Smještaj u hotelu.Večera. Noćenje.

Peti dan (srijeda. 2.10.) SANTIAGO DE COMPOSTELA – FATIMA

Doručak. Razgled Santiaga koji je 1985.g. od UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Grad je poznat po hodočasnicima koji hodočaste putovima sv.Jakova, kao i po katedrali. (Sv.misa). Odlazak u Fatimu.

Smještaj u hotelu. Večera. Mogućnost sudjelovanja na krunici i procesiji.Noćenje.

Šesti dan (četvrtak. 3.10.) FATIMA – LISABON

Doručak. Odlazak u Lisabon. Nakon dolaska slijedi razgledavanje Lisabona.Samostan jeronimovaca (posjet crkvi),Spomenik moreplovcima te najljepša gradska avenija Libertade, glavni trg Rossio, najstariji dio grada. Posjet katedrali i crkvi sv. Antuna Padovanskog (Lisabonskog), u kojoj ćemo imati sv. misu. Predvečer odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

Sedmi dan (petak. 4.10.) LISABON – ZAGREB

Doručak u 7.00h. U 8.00h odlazak sa svim stvarima na aerodrom. Polijetanje u Zagreb u 10.55h, Dolazak u Zagreb u15.05.

CIJENA: 5250 kuna + 60 eura

pri dolasku, za troškove agencije u inozemstvu.

*MOGUĆNOST KARTIČNOG PLAĆANJA NA UPIT*

Prilikom prijave za hodočašće , treba uplatiti depozit 1000 kn na žiro račun LL travel agencije s naznakom

Putovanje u Fatimu, ili doći osobno u ured agencije. Kopiju putovnice i uplatu poslati na          e-poštu: info@lltravel.hr ili donijeti u ured agencije.

Za ostali iznos uplate po dogovoru s putnikom i agencijom. Do 1. 8. 2019. mora biti izvršena ukupna uplata cijelog iznosa aranžmana.

Žiro račun: (IBAN): HR7824840081135060256

Cijena izražena u kunama i eurima uključuje: Avionsku kartu, aerodromske pristojbe. Smještaj u hotelima s 3 zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji. Lisabon 1 polupansion ( noćenje, doručak). Santiago de Compostela 1 polupansion (doručak, večera i noćenje). U Fatimi 2 polupansiona (večera, noćenje, doručak) i 2 puna pansiona (večera, noćenje,ručak, doručak). Autobus za vrijeme boravka u Portugalu, kao i boravka u Santiagu de Compostela, stručno vodstvo na hrvatskom jeziku. Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od ugovorne odgovornosti. Osiguranje jamčevine.

Cijena ne uključuje: Fado (glazbeni žanr) nije uključen u cijenu. Cijena ovisi o broju prijavljenih (od 15  do 20 eura).

Osiguranje od otkaza putovanja. Doplata za jednokrevetnu sobu je 140 eura. Autobusni transfer do aerodroma u Zagrebu.

Ulaznice koje nisu navedene u paket aranžman. Svi ostali ručkovi i pića koji nisu uključeni u cijenu.

Napomene;

U slučaju da dođe do poskupljenja aerodromskih pristojbi zadržavamo pravo na poskupljenje cijene aranžmana u toj mjeri . Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa! Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove držite kod sebe u torbi, ako dođe do problema s prtljagom i ako putnik ne vodi računa o svojoj prtljazi, ne odgovaramo za nastalu situaciju.

U slučaju odustajanja od hodočašća, vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja, prema točki br. 14., osim ako si putnik nađe zamjenu do izdavanja karata. Nakon izdavanja karata može zamjena, ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti. Cijena je formirana za minimum 40 putnika. U slučaju da ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo na otkazivanje putovanja.

• Klima u Fatimi u rujnu je topla.  Treba ponijeti ljetnu odjeću, kao i malo topliju u slučaju vjetra i promjene

temperature. Obuća treba biti udobna.

• Vremenska zona je -1 sat u odnosu na Hrvatsku (npr. Fatima 11.00 – Hrvatska 12.00)

• Portugal je članica Europske unije i platno sredstvo je EUR.

• Ako netko ima ozbiljnijih zdravstvenih problema, neka se prije puta posavjetuje sa svojim liječnikom i neka ponese potrebne lijekove.

PUTNA PRTLJAGA: Svaki putnik ima pravo nositi u koferu do težine 23 kg. Ako dvije osobe žele imati samo jedan veliki zajednički kofer, on također ne smije težiti više od 20 kg, dakle ne postoji mogućnost da dvije osobe u jednom velikom zajedničkom koferu mogu imati npr. 40 kg (što bi odgovaralo 20kg po osobi) jer  se težina dopuštene težine prtljage računa 20 kg po koferu, a ne 20 kg po osobi. Svaki kilogram koji je višak iznad 20 kg po koferu, mora se doplatiti 75€. Iz tog razloga, preporučamo da svaki putnik ponese svoj zasebni kofer, dakle do težine 20 kg. Koferi se predaju na šalteru i oni idu u zrakoplov odijeljeno od vas, a manju, ručnu prtljagu (do 8 kg i određenih dimenzija) možete uzeti sa sobom u zrakoplov. U kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju (npr. mobiteli, fotoaparati…). Tekuće stvari (voda i slično) u plastičnim bocama,dobro zatvorenima, stavite u kofer. U ručnoj prtljazi ne smije biti nikakve tekućine kao ni sprejevi (lak za kosu, parfemi…) te oštri predmeti (pinceta, grickalica, rašpica za nokte, škarice, nož i sl.).