GRČKA I KRETA (21-28.4.2019)

GRČKA I KRETA 21.04. – 28.04.2019

  1. DAN: 21.04. (nedjelja) Zagreb – Solun.

Polazak iz Zagreba u 21:00h ispred željezničkog kolodvora. Nastavak puta kroz Srbiju i Makedoniju, s povremenim zaustavljanjima.

2. DAN: 22.04. (ponedjeljak) Solun

Dolazak u Solun u poslijepodnevnim satima. Po dolasku, razgled grada: Bijeli Toranj, Galerijev slavoluk, Rotonda, Bazilika sv. Dimitrija i sv. Sofije. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje

3. DAN: 23.04. (utorak) SOLUN – METEORI (KALAMBAKA) – ATENA.

Doručak. Nakon doručka odlazak u Kalambaku. Po dolasku razgledavanje jednog od čuvenih manastira na Meteorima. Meteori su skupina visokih stijena na kojima se nalazi ukupno šest manastira. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak puta za Atenu. Po dolasku, smještaj u hotelu. Večera u restoranu (grčka večer). Noćenje.

4. DAN: 24.04. (srijeda) ATENA

Doručak. Odlazak u razgledavanje grada Atene. Panoramsko razgledavanje grada: dva središnja trga, Sintagma i Omonija, Skupština, Šlimanov dom. Numizmatički muzej. Staro sveučilište. Atenska akademija. Zeusov hram. Narodna galerija. Podnožje Akropole čije razgledavanje obuhvaća Sokratov zatvor. Brdo muza sa spomenikom Filopapusa. Pnyxu. Areopag. Odeon Heroda antičkog. Dionizevo kazalište. Odlazak na brežuljak podno Akropole na kojemu je zasijedalo vijeće Staraca. Predpostavlja se da je na tom mjestu Pavao održao svoj čuveni govor grčkim folozofima, o čemu svjedoči i spomen-ploča uklesana na stijeni. Akropola sa Propilejem i Pinakoteke i tri vječna hrama Partenon Nike Apteros i Erehteon podignutih u čast božici Ateni i bogu Posejdonu. Slobodno vrijeme na Plaki za ručak. Nakon toga odlazak u Pirejsku luku na brod. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Večera. Noćenje. Polazak broda za Kretu oko 21h.

5. DAN: 25.04. (četvrtak) HERAKLION – KNOSOS – MATALA

Doručak. Dolazak u Heraklion na Kreti u jutarnjim satima. Odlazak u Knosos: Knos ili Knosos je arheološko nalazište na sjeveru otoka Krete, 4 km južno od Herakliona; po grčkoj mitologiji prijestolnica kralja Minosa. Knos je najveće arheološko nalazište iz brončanog doba na Kreti, te se smatra prvim europskim gradom. Nakon toga, odlazak na plažu Matala. Slobodno vrijeme za ručak i kupanje – ako bude lijepo vrijeme i toplo more. Odlazak u Heraklion – razgledavanje grada. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

6. DAN: 26.04. (petak) HERAKLION – ARKADI – RETIMNO – KHANIA

Doručak. Odlazak prema Retimnu. Na putu posjećujemo manastir Arkadi. Nastavak puta do Retimna. Po dolasku razgled grada. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak puta za Khaniju. Razgled grada i odlazak u luku na brod. Ukrcaj na brodu i smještaj u kabine. Večera. Noćenje. Polazak za Atenu oko 21h.

7. DAN: 27.04. (subota) ATENA – SKOPJE

Doručak. Dolazak u luku Pirea. Nakon dolaska, odlazak u Skopje. Dolazak u poslijepodnevnim satima Smještaj u hotelu . Ako ima vremena kratko razgledavanje grada. Večera. Noćenje.

8. DAN: 28.04. ( nedjelja) SKOPJE – ZAGREB

Buđenje. Doručak. Razgled grada i odlazak za Zagreb. Dolazak u Zagreb se predviđa oko ponoći.

Cijena aranžmana je; 3630,00 kn +70€ pri dolasku (za ulaznice, večere, lokalnog vodiča).

*MOGUĆNOST KARTIČNOG PLAĆANJA NA UPIT*

Cijena aranžama koja je izražena u kunama i eurima uključuje: vožnja udobnim autobusom po programu. Četverokrevetne unutarnje i trokrevetne unutarnje kabine na brodu na bazi doručka i večere za Kretu i povratak. Smještaj u hotelima s 3 zvijezdice po lokalnoj kategorizaciji na bazi polupansiona. Večera u tipičnoj grčkoj taverni uz cjelovečernji folklorni program najpoznatijih pjesama i plesova iz cijele Grčke. Večera u restoranu Staro Bure u Skopju. Ulaznice u Ateni: Akropola. Kreta: Knosos – arheološko nalazište na Kreti. Meteori: (jedan od manastira). Cijene ulaznica mogu biti promijenjive. Putno zdravstveno osiguranje. Pratitelj putovanja, stručno lokalno vodstvo. Organizacija putovanja. Osiguranje od ugovorne odgovornosti. Osiguranje jamčevine.

*Osobe u dobi od 65.godina i nadalje plaćaju ulaznice umanjene za 50%, pa se za njih umanjuje cijena u iznosu od 16,50 eura od svote 70eur koja se plaća pri dolasku. Djeca u dobi do navršenih 17,99 godina ulaznice imaju besplatne, pa se za njih umanjuje cijena u iznosu od 33eura od svote 70 eura koja se plaća pri dolasku.

Cijena aranžmana koja je izražena u kunama i eurima ne uključuje; Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 750,00 kn. Osiguranje od otkaza putovanja.Piće u hotelima. Ulaznice za lokalitete koji nisu navedene u programu i nisu uključene u cijenu aranžmana. Nadoplata za vanjsku jednokrevetnu kabinu je 1170,00 kn/po osobi. Nadoplata za unutarnju jednokrevetnu kabinu je 940,00 kn/po osobi. Nadoplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu je 760,00 kn/po osobi. Nadoplata za dvokrevetnu unutarnju kabinu je 660,00 kn/po osobi. Nadoplata za četverokrevetnu vanjsku kabinu i trokrevetnu vanjsku kabinu je 550,00 kn/ po osobi.

Napomene:

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Novac u Grčkoj je Euro.

Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

——————————————————————————————————————

U slučaju odustajanja od hodočašća, vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja po točki br,14 (koja se nalazi na web stranici), osim ako putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata.

Nakon izdavanja karata moguća je zamjena ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti,potvrdi ili računu. Zadržavamo pravo na malu korekciju programa.

Cijena je formirana za minimum 40 putnika. Ako ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo na otkazivanje hodočašća.