HODOČAŠĆE JORDAN I SVETA ZEMLJA – IZRAEL (listopad 2023.)

HODOČAŠĆE
JORDAN I SVETA ZEMLJA – IZRAEL
13.10. – 24.10.2023.

 

13. 10. (petak)

ZAGREB – BUDIMPEŠTA – ‘AMMÂN
Polazak iz Zagreba u 05:00h sa Zagrebačkog Velesajma. Odlazak u zračnu luku Liszt Ferenc u Budimpešti.
Po dolasku, prijava na let Rayanair, FR 5097 za Amman. Polijetanje za Amman u 14:10h. Dolazak u Amman u 18:30h. Nakon carinskih formalnosti, odlazak u hotel. Večera i noćenje.

14.10. (subota) ‘

AMMÂN – BRDO NEBO – MADABA – WADI RUM – AQABA
Doručak odlazak Madabu u kojoj obilazimo pravoslavnu crkvu sv. Jurja sa značajnim podnim mozaikom karte Svete zemlje. Nastavak puta do brda Nebo, s kojeg je Mojsije vidio Obećanu zemlju i gdje je umro.
Ručak i odlazak u Wadi Rum, park prirode. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima pustinjom uz razgled.
Mogućnost polusatnog jahanja na devi (dodatno se plaća). Večera u jednom od kampova (domaći specijaliteti). Odlazak u Aqabu. Smještaj u hotel i noćenje.

15.10. (nedjelja)

AQABA – PETRA – AQABA
Nakon doručka odlazak u Petru. Razgledavanje Petre oko 4 sata (obuti udobnu obuću za hodanje). Riječ je o fascinantnom mističnom mjestu uklesanom u visoke crvenkaste stijene. Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice oko 8 km kroz Siq, uski prosjek – kanjon među stijenama. Ručak i povratak u Aqabu u hotel.
Večera i noćenje.

16.10. (ponedjeljak)

AQABA – AMMAN
Doručak i odlazak u Amman. Ručak na putu. Po dolasku razgledavanje glavnog grada Jordana, ‘Ammâna: (antička citadela, nacionalni muzej arheologije, rimsko kazalište… slobodno vrijeme i odlazak u hotel.
Smještaj, večera i noćenje.

17.10. (utorak)

‘AMMÂN – JERASH – BETHANY – ALLENBY
Doručak i odlazak u obližnji Jerash, (biblijska Gerasa), zvan popularno i “Pompei istoka”. Jerash je najljepši sačuvani grčko-rimski grad u Jordanu. Razlged: hram Artemisa i Zeusa, rimski forum, Hadrianova trijumfalna vrata, ulica sa stupovima dugačka preko 1,5 km. Odlazak u Bethany, mjesto Isusovog krštenja na jordanskoj strani rijeke Jordana. Ručak i odlazak na granični prijelaz Allenby. Nakon prijelaska granice, odlazak u Betlehem. Po dolasku, smještaj u hotel, večera I noćenje.

18.10. (srijeda)

BETLEHEM – PASTIRSKA POLJA – AIN KAREM
Doručak. Nakon doručka odlazak u BETLEHEM: Bazilika Isusova rođenja (špilja rođenja, župna crkva sv. Katarine (sv. Misa) s podzemnim ambijentima sv. Jeronima), špilja mlijeka (dojenja) te odlazak na PASTIRSKA POLJA. Slobodno vrijeme. Odlazak u AIN KAREM: crkva pohođenja BDM (mjesto susreta Marije i Elizabete), crkva rođenja sv. Ivana Krstitelja (mjesto njegova rođenja). Slobodno vrijeme. Prolazak pored Izraelskog muzeja knjige i KNESSETA (Izraelski parlament), povratak u hotel, večera i noćenje

 

19. 10. (četvrtak)

JERUZALEM
Doručak. Nakon doručka odlazak na MASLINSKU GORU: Kapela Isusova uzašašća, crkva Očenaša (ostaci Konstantinove crkve Eleone i spilje naučavanja), crkva Dominus Flevit (vidikovac s prekrasnim pogledom na Jeruzalem), (sv. Misa) Getsemani bazilika. GETSEMANI: Bazilika Isusove smrtne tjeskobe i Getsemanski vrt, Crkva Marijina groba i getsemanska spilja izdaje. Slobodno vrijeme. Nastavak poslijepodnevnog programa. JERUZALEM: Bethezda – arheološki ostaci rezervoara gdje je Isus ozdravio uzetoga i veličanstvena križarska crkva sv. Ane. Mjesta Isusove osude i muke: KAPELICA BIČEVANJA i CRKVA ISUSOVE OSUDE te Franjevački biblijski institut, VIA DOLOROSA: pobožnost križnog puta s početkom gdje je nekada stajala Pilatova tvrđava Antonija. BAZILIKA SVETOG GROBA: Golgota (mjesto Isusova raspeća) i sv. Grob (mjesto gdje je bio položen i uskrsnuo). Povratak u hotel, večera i noćenje.

20. 10. (petak)

JERUZALEM
Doručak. Odlazak na kršćanski Sion: CRKVA IN GALLICANTU, (sv.Misa) DVORANA POSLJEDNJE VEČERE (samostan sv. Nikole Tavelića i židovska sinagoga s “Davidovom grobnicom”), BAZILIKA MARIJINA USNUĆA.
Ulazimo u stari grad kroz SIONSKA VRATA do Židovske četvrti: CARDO MAXIMUS (glavna ulica iz vremena cara Hadrijana), odlazak na ZID PLAČA (sveto mjesto židovske molitve) i pogled na područje nekadašnjeg židovskog Hrama, danas DŽAMIJE KUPOLA NAD STIJENOM I AL-AQSA (muslimanima treće mjesto po svetosti nakon Meke i Medine). Odlazak arapskim bazaarom do bazilike sv. Groba. Slobodno vrijeme za kupovinu na bazaaru ili molitvu u bazilici sv. Groba. Povratak u hotel, večera i noćenje.

21. 10. (subota)

BETANIJA – JERIHON – MRTVO MORE
Doručak. Nakon doručka odlazak sa svim stvarima. Vožnja judejskom pustinjom, dolazak do BETANIJE. (Sv. Misa) mjesto Isusova krštenja i obred obnove krsnih obećanja. Odlazak na MRTVO MORE: Qumran – razgledavanje iskopina esenske zajednice. Ručak. Odlazak na obalu Mrtvog mora, plaža Qalia – slobodno vrijeme za kupanje. Odlazak u JERIHON (najstariji grad na svijetu): pogled na Brdo Isusove kušnje i posta (Džebel Qarantal) te arheološke iskopine starog Jerihona. Spomen Zakeja carinika kod Sikomore. JORDAN (Qasar al Yehud): Nastavak Puta za Nazaret.
Dolazak u hotel i smještaj. Večera i noćenje.

22. 10. (nedjelja)

NAZARET – KANA – HAIFA
Doručak. Odlaza u KANU GALILEJSKU (mjesto Isusovog prvog znamenja s franjevačkom crkvom i podzemnim ambijentima – moguća obnova bračnih zavjeta). Povratak u NAZARET: posjet veličanstvene Nazaretske bazilike u sklopu franjevačkog samostana s arheološkim ostacima spilje Marijina navještenja, sela iz vremena sv. Obitelji (sv. Misa) te bazilike sv. Josipa s podzemnim ambijentima judeokršćanske zajednice. Ručak. Nakon ručka odlazak u Haifu: posjet karmelićanske crkve i špilje proroka Ilije te Bahajskih vrtova – panoramski pogled s gore Karmela.
Povratak u hotel, večera i noćenje.

23. 10. (ponedjeljak)

GENEZARETSKO JEZERO – TABOR
Doručak. Odlazak u Galileju. Nastavak puta do Genezaretskog jezera i obilazak svetišta: GORA BLAŽENSTAVA (bazilika spomena Isusova govora na gori), (sv. Misa), TABGHA (benediktinska bazilika umnažanja kruhova), CRKVA PETROVA PRVENSTVA, KAFARNAUM: veličanstvene arheološke iskopine Isusovog grada, kuće sv. Petra i sinagoge gdje je Isus liječio i navještao kraljevstvo nebesko. Ručak (petrova riba). Vožnja brodicom po Genezaretskom jezeru te odlazak na TABOR (gora Isusovog preobraženja). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

24. 10. (utorak)

TEL AVIV – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka odlazak u Jafu i Tel Aviv. Razgled. Nakon toga odlazak u zračnu luku Ben Gurion. Po dolasku obavljanje pregleda i carinskih formalnosti. Polijetanje za Zagreb u 16:40h. Dolazak u Zagreb u 19:05h.

_____________

 

Cijena aranžmana:

1880 EUR, 14164,86 KN/ tečaj 7,53450 (+ 120 EUR) po dolasku za napojnice, ručkove u Jordanu i ostale potrebe agencije u inozemstvu.

Moguća korekcija cijene aranžmana do 5% u slučaju velikih promjena cijena goriva, poskupljenja aerodromskih pristojbi i porast tečaja dollara u odnosu na euro. Službeni tečaj kune i eura je 7,53450.
Prilikom prijave treba uplatiti depozit 450eura na žiro račun LLTravel agencije sa naznakom za putovanje u Izrael od 13.10. – 24.10. 2023.
IBAN: HR7824840081135060256

Za ostali iznos uplate po dogovoru sa putnikom i agencijom. Do 15.08. 2023 mora biti izvršena ukupna uplata cijelog iznosa aranžmana. Ako netko odustane do 15.08.2023, agencija ne vraća depozit. Ako netko odustane nakon 15.08.2023, agencija ne vraća uplaćeni iznos.
Kopiju putovnice i uplate poslati na e-mail: info@lltravel.hr.

U cijeni aranžmana je uključeno:

  • Zrakoplovna karta i zrakoplovne pristojbe, Budimpešta – Amman (Rayanair),– Tel Aviv – Zagreb (Sun Dor), uključena predajna prtljaga do 20 kg Budimpešta Amman i 23 kg Tel Aviv Zagreb).
  • Polupansion (doručak, večera, noćenje), u hotelima 4 zvjezdice: u Ammanu 2 i Aqabi 2, Betlehemu 4 i Nazaretu ili Tiberijasu 3. 4 ručka u Jordanu i 6 ručkova u Izraelu (po restoranima). Autobus tijekom cijelog boravka u Jordanu i
    Svetoj Zemlji. Ulaznice u Jordanu: Wadi Rum + vožnja džipovima. Petra. Citadela u Ammanu. Ulaz u stari Jerash.
  • Bethany, mjesto Isusovog krštenja. Ulazna i izlazna viza. Lokalni vodič na hrvatskom jeziku. Pratitelj putovanja.
  • U Izraelu ulaznice: Kapela uzašašća, Pater noster, In Galicantu, Beit Hesada i Santa Ana, Lazarev grob, Kafarnaum.
  • Vožnja brodicom po galilejskom jezeru. Taxi na brdo tabor. Qumran. Ulaznica na organiziranu plažu na Mrtvome moru.
  • Slušalice.

Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode (samo za putnike koji su hrvatski državljani).
Osiguranje od odgvornosti i jamčevine. Sve napojnice: Za vozača, hotele (ukrcaj, iskrcaj kofera). Stručno i duhovno vodstvo. Pratitelj putovanja i organizacija putovanja.

U cijenu aranžmana nije uključeno:
Piće za vrijeme večere i ručka. Autobusni transfer do zračne luke u Zagrebu i od zračne luke do mjesta povratka.
Osiguranje od otkaza puta. Osiguranje od otkaza puta se može dodatno doplatiti (na upit u agenciji).
Doplata jednokrevetne sobe je 550 eura.

Putovnica mora biti važeća od dana putovanja, odnsosno od izlaska iz Izraela najmanje 6 mjeseci.
Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove držite kod sebe u torbi, ukoliko dođe do problema sa prtljagom i ako putnik ne vodi evidenciju o svojoj prtljazi ne odgovaramo za nastalu situaciju. Ukoliko avio kompanija ne vodi evidenciju o prtljagama putnika, isto tako ne preuzimamo odgovornost za osobne stvari i nastalu situaciju ili štetu.

UPUSTVA ZA PUTOVANJE U JORDAN I IZRAEL

SMJEŠTAJ U JORDANU I IZRAELU
U jordanu i Izraelu smo smješteni u hotelima 4* (zvjezdice). U Jordanu: u Ammanu (2 noći) i Aqabi (2 noći), u Betlehemu (4 noći) i Nazaretu ili Tiberijasu (3 noći), po lokalnoj kategorizaciji. Smještaj je u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Jednokrevetna soba se doplaćuje 550 eura. Svaka soba ima klima uređaj, WC i tuš. U cijenu nije uključeno piće.

CARINSKE FORMALNOSTI I PUTNA PRTLJAGA
Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje. Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl…). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.

 

 

 

Malta (listopad/2024)

MALTA  Hodočašće „Putovima sv. Pavla“ 07.10. – 11.10.2024   BRZA PRIJAVA NA PUTOVANJE     1.    Dan. 07.10. (ponedjeljak)   ZAGREB

Read More