HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU – IZRAEL (lipanj 2019)

Hodočašće u Svetu zemlju

  17.06-24.06.2019


1.DAN 17.06. ZAGREB – TEL AVIV

Sastanak svih putnika u zračnoj luci u Zagrebu u 17:15h . Polijetanje iz Zagreba u 20.20 h za Tel Aviv. Dolazak u Tel Aviv u 00.35 h. Po dolasku obavljanje carinskih formalnosti i vožnja autobusom prema Betlehemu. Smještaj u hotelu. Noćenje.

  1. 2. DAN   18.06. BETLEHEM – PASTIRSKA POLJA – AIN KAREM

Doručak. Nakon doručka obilazak BETLEHEMA: Bazilika Isusova rođenja (špilja rođenja, župna crkva sv. Katarine s podzemnim ambijentima sv. Jeronima), sv. Misa te odlazak na PASTIRSKA POLJA. Slobodno vrijeme i ručak. Odlazak u AIN KAREM: crkva pohođenja BDM (mjesto susreta Marije i Elizabete), crkva rođenja sv. Ivana Krstitelja (mjesto njegova rođenja). Slobodno vrijeme. Prolazak pored Izraelskog muzeja knjige i KNESSETA (Izraelski parlament), povratak u hotel, večera i noćenje.

  1. 3. DAN  19.06. JERUZALEM

Doručak. Nakon doručka odlazak na MASLINSKU GORU: Kapela Isusova uzašašća, crkva Očenaša (ostaci Konstantinove crkve Eleone i spilje naučavanja), crkva Dominus Flevit (vidikovac s prekrasnim pogledom na Jeruzalem), sv. Misa, GETSEMANI: Bazilika Isusove smrtne tjeskobe i Getsemanski vrt, Crkva Marijina groba i getsemanska spilja izdaje.Ručak.Nastavak poslijepodnevnog programa. JERUZALEM: Bethezda – arheološki ostaci rezervoara gdje je Isus ozdravio uzetoga i veličanstvena križarska crkva sv. Ane. Mjesta Isusove osude i muke: KAPELICA BIČEVANJA i CRKVA ISUSOVE OSUDE te Franjevački biblijski institut, VIA DOLOROSA: pobožnost križnog puta s početkom gdje je nekada stajala Pilatova tvrđava Antonija. BAZILIKA SVETOG GROBA: Golgota (mjesto Isusova raspeća) i sv. Grob (mjesto gdje je bio položen i uskrsnuo). Povratak u hotel, večera i noćenje.

  1. 4. DAN  20.06. JERUZALEM

Doručak. Odlazak na kršćanski Sion: CRKVA IN GALLICANTU, sv.Misa,  DVORANA POSLJEDNJE VEČERE (samostan sv. Nikole Tavelića i židovska sinagoga s “Davidovom grobnicom”), BAZILIKA MARIJINA USNUĆA. Ulazimo u stari grad kroz SIONSKA VRATA do Židovske četvrti: CARDO MAXIMUS (glavna ulica iz vremena cara Hadrijana), odlazak na ZID PLAČA (sveto mjesto židovske molitve) i pogled na područje nekadašnjeg židovskog Hrama, danas DŽAMIJE KUPOLA NAD STIJENOM I AL-AQSA (muslimanima treće mjesto po svetosti nakon Meke i Medine).Ručak. Odlazak arapskim bazaarom do bazilike sv. Groba. Slobodno vrijeme za kupovinu na bazaaru ili molitvu u bazilici sv. Groba. Povratak u hotel, večera i noćenje.

 

  1. 5. DAN  21.06. BETANIJA – JERIHON – MRTVO MORE

Doručak. Nakon doručka odlazak sa svim stvarima. Vožnja judejskom pustinjom, dolazak do BETANIJE. Sv. Misa. mjesto Isusova krštenja i obred obnove krsnih obećanja. Odlazak na MRTVO MORE: Qumran – razgledavanje iskopina esenske zajednice. Ručak. Odlazak na obalu Mrtvog mora, plaža Qalia – slobodno vrijeme za kupanje. Odlazak u JERIHON (najstariji grad na svijetu): pogled na Brdo Isusove kušnje i posta (Džebel Qarantal) te arheološke iskopine starog Jerihona. Spomen Zakeja carinika kod Sikomore. JORDAN (Qasar al Yehud): Nastavak Puta za Nazaret. Dolazak u hotel i smještaj. Večera i noćenje.

  1. 6. DAN  22.06. NAZARET

Doručak. NAZARET: sv. Misa, posjet veličanstvene Nazaretske bazilike u sklopu franjevačkog samostana s arheološkim ostacima spilje Marijina navještenja, sela iz vremena sv. Obitelji te bazilike sv. Josipa s podzemnim ambijentima judeokršćanske zajednice. Ručak. TABOR (gora Isusovog preobraženja). Povratak u hotel, večera i noćenje.

  1. 7. DAN 23.06.  KANA – GENEZARETSKO JEZERO – TABOR

Doručak. Odlazak do Genezaretskog jezera i obilazak svetišta: GORA BLAŽENSTAVA (bazilika spomena Isusova govora na gori), sv. Misa, TABGHA (benediktinska bazilika umnažanja kruhova), CRKVA PETROVA PRVENSTVA, KAFARNAUM: veličanstvene arheološke iskopine Isusovog grada, kuće sv. Petra i sinagoge gdje je Isus liječio i navještao kraljevstvo nebesko. Ručak. Vožnja brodicom po Genezaretskom jezeru te odlazak u Galileju. KANA GALILEJSKA (mjesto Isusovog prvog znamenja s franjevačkom crkvom i podzemnim ambijentima – moguća obnova bračnih zavjeta). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

  1. 8. DAN 24.06.  TEL AVIV – ZAGREB

Rani doručak. Odlazak u HAIFU: posjet karmelićanske crkve i špilje proroka Ilije te Bahajskih vrtova – panoramski pogled s gore Karmela. Nastavak puta za Tel Aviv u zračnu luku Ben Gurion. Dolazak oko 13.30h. Po dolasku  obavljanje pregleda i carinskih formalnosti. Polijetanje zrakoplova za Zagreb u 16.40h. Dolazak u Zagreb u 19.10 h

 

 

Cijena aranžmana: 8500 kn+60€ pri dolasku za troškove agencije u inozemstvu ( napojnice,ulaznice…)

Moguća korekcija cijene aranžmana u slučaju velikih promjena cijena goriva,poskupljenja aerodromskih pristojbi i porast tecaja dollara i eura, agencija zadrzava pravo na korekciju cijene do 5%.

Prilikom prijave za hodočašće , treba uplatiti depozit  1000 kn na žiro račun LL travel agencije sa naznakom Putovanje u Izrael, ili doći osobno u ured agencije. Kopiju putovnice i uplatu poslati na e mail; info@lltravel.hr ili donijeti u ured agencije.

Za ostali iznos uplate po dogovoru sa putnikom i agencijom. Do 01.06. 2019 mora biti izvršena ukupna uplata cijelog iznosa aranžmana.

Žiro račun : Iban:HR7824840081135060256  

 

*Mogućnost kartičnog plaćanja ali na upit*

Cijena aranžmana koja je izražena u Kunama i Eurima uključuje: zrakoplovna karta i zrakoplovne pristojbe, polupansion u hotelima 4 zvjezdice u Betlehemu i Nazaretu ,osim prvog dana radi kasnog dolaska neće biti večere. (6 ručkova po restoranima). Napojnice. Putovanje autobusom,  brodica po Genezeretskom jezeru, taksi na Tabor, stručno vodstvo i ulaznice: Kapela uzašašća, Pater noster, In Galicantu, Beit Hesada i Santa Ana, Lazarev grob. Vožnja barkom po galilejskom jezeru.. Qumran. Ulaznica na organiziranu plažu na Mrtvome moru. Slušalice. Autobos tijekom cijelog boravka u Svetoj Zemlji.

Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje od otkaza putovanja. Sve napojnice: Za vozača, hotele (ukrcaj, iskrcaj kofera). Stručno vodstvo. Pratitelj putovanja i organizacija putovanja .U slučaju bolesti putnika ili člana obitelji osiguranje pokriva 90% od ukupnog iznosa( od 8500kn), 10% iznosa zadržava.

Cijena aranžmana koja je izražena u Kunama i Eurima ne uključuje: Piće za vrijeme večere i ručka. Autobusni transfer do zračne luke u Zagrebu i ostalih Europskih gradova od kud se leti i od zračne luke do mjesta povratka. Nadoplata za jednokrevetnu sobu je 2050kn.

Putovnica mora biti važeća od dana putovanja najmanje 6 mjeseci.

Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove drzite kod sebe u torbi, ukoliko dođe do problema sa prtljagom i ako putnik ne vodi evidenciju o svojoj prtljazi ne odgovaramo za nastalu situaciju. Ukoliko avio kompanija ne vodi evidenciju o prtljagama putnika, isto tako ne  preuzimamo odgovornost za osobne stvari i nastalu situaciju ili štetu.

Vize nisu potrebne.

UPUSTVA ZA PUTOVANJE U IZRAEL

SMJEŠTAJ U IZRAELU

U Izraelu smo smješteni u hotelima 4* (zvjezdice) u  Betlehemu i Nazaretu. Smještaj je u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Jednokrevetna soba se doplaćuje 360 USD (u protuvrijednosti Kuna na dan uplate). Svaka soba ima WC i tuš. U cijenu nije uključeno piće.

CARINSKE FORMALNOSTI I PUTNA PRTLJAGA

Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje. Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl…). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.

Svaka osoba ima pravo nositi u koferu stvari u težini do 20 kg. Veće kofere predajete na šalteru i oni idu u zrakoplov odvojeno od vas, a manju, ručnu prtljagu (koja stane u pretinac iznad sjedala putnika) uzmete sa sobom u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smijete imati kozmetiku, tekućinu i oštre predmete kao što su nožići škarice itd, dok u kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. U zračnim lukama uvijek ostajte uz svoje stvari i čuvajte ih. Za vrijeme putovanja, osobito u Jeruzalemu, treba čuvati svoje stvari (osobito dokumente i novac). Zbog džepara najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata te krupniji novac i dokumente čuvati u njoj a ostalo možete imati u džepu. Kupovanje izvan trgovina često nije sigurno – džepari nisu nasilni ali koriste gužvu i kradu.

NOVAC

U Izraelu je u opticaju izraelski novac šekel, ali se može plaćati u američkim dolarima i eurima. Ako budete plaćali u dolarima onda je najbolje plaćati sitnim dolarima (jedan, pet, deset, dvadeset dolara). Primaju i travellers čekove i kartice (u većim dućanima).

KLIMA, ODJEĆA I OBUĆA:Izrael je zemlja sa suhom klimom tijekom veceg dijela godine. Obucite se slojevito (majca kratkih rukava, košulja…). Budući da u proljetnim i jesenskim mjesecima nije jako vruće te je moguća i pokoja kiša, ponesite koju topliju vestu ili proljetnu jaknu i dodatnu obuću. Također ponesite mali kišobran ili laganu kabanicu. Obuća treba biti udobna, pogodna za duže šetnje. Ne zaboravite kupaće kostime ukoliko se želite okupati tj. «plutati» u Mrtvom moru!

SLIKANJE I SNIMANJE :Na većini lokaliteta je dozvoljeno slikanje i snimanje. Na mjestima gdje nije, bit ćete pravovremeno obaviješteni.

RAZNO : Hranu sa sobom nije potrebno nositi.  Voda je u Izraelu pitka i hrana zdrava. Cijepljenja nisu potrebna.  Hodočastimo sigurnim putovima gdje nema nemira. Hodočasnici uživaju u Svetoj zemlji posebni status, i nitko ih nigdje ne napada. Prema hodočasnicima su dapače i Izraelci i Palestinci vrlo ljubazni. Potreban je oprez radi karađa; treba dobro čuvati svoje dokumente i novac.U hotelskim sobama nemojte ostavljati vrijedne stvari: dokumente, novac i slično.

Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

 

——————————————————————————————————————

U slučaju odustajanja od hodočašća, vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja po točki br,14 (koja se nalazi na web stranici), osim ako putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata.

Nakon izdavanja karata moguća je zamjena ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti,potvrdi ili računu. Zadržavamo pravo na malu korekciju programa.

Cijena je formirana za minimum 40 putnika. Ako ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo na otkazivanje hodočašća.