Južni i sjeverni Cipar (8/2024)

CIPAR

JUŽNI I SJEVERNI

22.08. – 26. 08. 2024.


 

1.DAN. 22.08. (četvrtak)
Zagreb – Paphos (Pafos) – Limassol – Larnaca – Sjeverni Cipar (hotel)

Sastanak svih putnika u
zračnoj luci u Zagrebu u 04.00h. Prijava na let na Ryanairu, broj leta
FR 5866. Polijetanje za Pafos u 05:45h. Dolazak u Pafos u 09:35h. Po dolasku, slobodno vrijeme za kavu odlazak u razgledavanje: posjet arheološkom nalazištu Kato Pafos, pod zaštitom UNIESCO – a. U kojem se isprepliće grčko rimska mitologija. Posjet kraljevskim grobnicama. Posjet manastiru Sv Neophytos. Slobodno vrijeme i odlazak prema  Larnaci. Na putu ćemo posjetiti zaljev Afrodita Bay, prema grčkoj mitologiji u kojem se rodila
Afrodita. Prilika za fotografiranje i uživanje u morskoj ljepoti. Nastavak puta prema Larnaki. Šetnja glavnom rivom Finikudes gdje se na kraju nalazi tvrđava. (Ako će biti dovoljno vremena, oni koji budu željeli posjetiti tvrđavu mogu učiniti. Cijena ulaznice 5-10 eur). Nakon toga odlazak na sjeverni Cipar u hotel. Smještaj. Večera i noćenje.

 

2.
DAN 23.08. (petak) SLOBODNO

Doručak i slobodno vrijeme za kupanje, odmor i uživanje.
Večera i noćenje

 

3.DAN 24.08. (subota)
SLOBODNO

Doručak i slobodno vrijeme za kupanje, odmor i uživanje.
Večera i noćenje

 

4.DAN 25.08. (nedjelja) Kirenia – Nicosia – glavni grad Cipra

Doručak. Nakon doručka odlazimo u Kireniju, po mnogima najljepši grad sjeverne obale otoka Cipra, prepun netaknutih pješčanih plaža i prelijepih povijesnih zdanja. Među najzanimljivije se ubraja svakako i srednjovjekovni dvorac Sveti Hilarion, smješten na zapadnom lancu planine Pet prstiju, s kojeg se pruža pogled na ovaj lučki grad. Naše druženje nastavljamo prema samostanu Bellapaisu koji se ubraja među najljepše gotičke građevine. U 12. stoljeću  ovdje su se nastanili prvi redovnici augustinci, koji su bili prisiljeni napustiti Jeruzalem. Krećemo prema luci, do koje vode uske uličice prepune  trgovina i restorana, gdje posjećujemo gradsku tvrđavu, poznatu po muzeju u kojem su izloženi ostaci trgovačkog broda koji datira još iz perioda Aleksandra Velikog. Nicosiju, posljednji podijeljeni glavni grad u modernoj povijesti. Grad je od 1974.g. granicom podijeljen na sjevernu i južnu stranu, na dio gdje živi isključivo tursko i dio gdje živi samo grčko stanovništvo.
Doživjet ćete totalni kontrast ova dva dijela grada. Razgled počinjemo od starog dijela grada na sjevernoj strani i Girne kapije, ulaz u grad koji su u 16. stoljeću osnovali Mlečani kao dio novih gradskih zidina. Šetnjom dolazimo do najvećeg karavansaraja na Cipru iz perioda Osmanlija te kroz živopisne ulice grada dolazimo do džamije Selimije, koja je nekada bila katedrala Svete Sofije.
Ovo je grad gdje su ostali vidljivi tragovi brojnih vojnih sila iz povijesti i oslanjaju se na aktualnu stvarnost Ciprana (Cipriota). Prelazak granice radi odlaska u južni dio grada (sv. misa, za one koji žele)…. Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

5.DAN 26.08. (ponedjeljak) Famagusta – Salamis – Paralimni – Protaras – Cavo Greko – Paphos – Zagreb

Doručak. Nakon doručka odlazimo u Famagustu. Grad u kojem su jasno isprepleteni sadašnjost i prošlost. Grad u kojem se nalazi “Grad duhova” – nastao 1974. godine – na kojem se nadovezuje najdublja luka na Cipru, zbog koje je Farmagusta bila uvijek na meti osvajača, kao što su Genova i Venecija, koji su htjeli kontrolirati trgovinu od Istoka ka zapadu, pa do Osmanlija. U sklopu dobro očuvanih zidina grada, nalazi se Otelov zamak, izgrađen u 14. stoljeću, nakon razgleda idemo prema glavnom gradskom trgu gdje se svojom arhitekturom izdvaja džamija Lala Paše Mustafe, koja je nekada bila katedrala svetog Nikole.
Ručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Nastavljamo posjet samostanu svetog  Barnabe, koji je veoma
bitan lokalitet za kršćane. Sveti Barnaba je zajedno sa svetim Pavlom najistaknutiji širitelj kršćanske vjere na tim područjima. Posjetit ćemo antički grad Salamis u kojem se nalaze ostaci građevina iz rimskog perioda.
Nakon toga odlazimo u južni Cipar. Autobusom ćemo proći kroz Paralimni i kroz Protaras do Cavo Greka. Na Cavo Greku ćemo posjetiti most ljubavi i kapelicu sv. Nickolasa. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazaimo prema Paphosu u zračnu luku. Prijava na let Ryanairu, broj
FR 5867. Polijetanje za Zagreb u 22:40h. Dolazak u Zagreb u 00:40h.

 

Cijena aranžmana: 470 eur + 20 eura po dolasku za ulaznice, lokalne vodiče…

 

AVIONSKA KARTA NIJE U CIJENI.

Na dan 01.07.2024. cijena avionske karte s predanom prtljagom iznosi oko 235 eura. Cijena za ruksak ili kabinskog kofera, dimenzija 40x25x20 cm, košta 166 eura.

 

Prilikom prijave za putovanje, treba uplatiti depozit  200 eur  na žiro račun LL travel agencije s naznakom putovanje na Cipar, mail; info@lltravel.hr

Ostali iznos treba uplatiti do 01.08. 2024. mora biti izvršena ukupna uplata cijelog iznosa aranžmana.

Žiro račun: (IBAN): HR7824840081135060256 

 

Cijena aranžmana uključuje:

vožnju udobnim autobusom po programu i lokalnog vodiča na sjevernom i južnom Cipru, po programu. Smještaj u hotelu Cesar 4**** na bazi polupansiona (večera, noćenje i doručak) na sjevernom Cipru. Ulaznice koje su obuhvaćene u programu: tvrđavu sv. Hilarija, samostan Bellapais, Salamis arheološki park i džamija Lala Mustafa Paše. Lokalitet i kraljevske grobnice na
Paphosu. Pratitelj putovanja. Lokalni vodići. Organizaciju putovanja. Osiguranje jamčevine. Osiguranje od ugovorne odgovornosti. Putno zdravstveno osiguranje.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 Transfer od
mjesta polaska do zračne luke u Zagrebu i obrnuto. Zrakoplovna karta i zrakoplovne pristojbe (ekonomska klasa) – Let je predviđen niskotarifnom aviokompanijom Ryanair. Samim time cijena avionskih karata je promjenjiva i ovisi ponajprije o popunjenosti zrakoplova. Iz tog razloga, avionske karte bit će kupljene u trenutku prijave za putovanje po cijeni koja će biti važeća u trenutku prijave. Kupljena karta je nepovratna i nije prenosiva (mijenjanje imena nije moguće). Agencija ne odgovara za promjenu termina letenja ili otkaza leta. Za one koji ne žele sami kupiti avionsku kartu, to umjesto njih može učiniti agencija bez naplate svojih usluga. A putnici su dužni agenciji uplatiti samo iznos cijene avionskih karata. Kad bude minimalan broj putnika onda kupujemo karte.

 

Ručkovi i piće za vrijeme objeda.

Nadoplatu jednokrevetne sobe koja je 120 eur.

Napojnice. Piće za vrijeme obroka.

Osiguranje od otkaza puta. Osiguranje od posljedice nesretnog slučaja, oštećenja i gubitka prtljage, pitati u agenciji.

 

Prijave u uredu agencije Martićeva 27, na Kvatriću, na e-mail:
info.lltravel@gmail.com ili na broj telefona: +385 1 2318752

 

Cijena je formirana za minimum 20 putnika. Ako ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo na otkazivanje putovanja.

Napomene: Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove drzite kod sebe u torbi, ukoliko dođe do problema sa prtljagom i ako putnik ne vodi računa o svojoj prtljazi ne odgovaramo za nastalu situaciju.

Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redosljeda i sadržaja programa!

U slučaju odustajanja od hodočašća, vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja prema članku Općih uvjeta poslovanja, točka br 14., osim ako si putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata.Nakon izdavanja karata moguća je zamjena ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti, potvrdi ili računu. Zadržavamo pravo na malu korekciju programa.

PUTNA PRTLJAGA: U predanoj prtljazi – koferu
s
vaki putnik ima pravo nositi 20 kg i 8 kg ručne prtljage, dimenzija 40x20x25. I kabinski kofer do 10 kg. Ako dvije osobe žele imati samo jedan veliki zajednički kofer, on također ne smije težiti više od 20 kg. U predajnom koferu nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju (npr. mobiteli, fotoaparati, laptop…). U ručnoj prtljazi ne smije biti nikakve tekućine iznad 100ml, kao ni sprejevi (lak za kosu, parfemi…) te oštri predmeti (pinceta, grickalica, rašpica za nokte, škarice, nož i sl.)

Još neka putovanja u ponudi: 

Andaluzija (11/2024)

ANDALUZIJA MALAGA, RONDA, SEVILLA, CORDOBA, GRANADA, GIBRALTAR 12.11.-17.11.2024.   DAN 12.11.2024. MALAGA – RONDA – SEVILLE Susret svih putnika u

Detaljnije >

Malta (listopad/2024)

MALTA  Hodočašće „Putovima sv. Pavla“ 07.10. – 11.10.2024   BRZA PRIJAVA NA PUTOVANJE     1.    Dan. 07.10. (ponedjeljak)   ZAGREB

Detaljnije >