KORZIKA I SARDINIJA (02.-08.4.2018)

DUHOVNO I KULTURNO PUTOVANJE
KORZIKA I SARDINIJA, Dva mediteranska otoka,  02.04. – 08.04. 2018

Program putovanja: bus i brod


1.dan: ponedjeljak, 02.04.

 

ZAGREB – LIVORNO – BASTIA

 

Polazak autobusom iz Zagreba s parkirališta ispred crkve sv. Barbare u Vrapču u 03:00 h. Putovanje preko Rijeke (Vrata Jadrana u 05:00), Slovenije i Italije, do talijanske luke Livorno. Ukrcavanje u trajekt predviđeno je za 15:15 h. Isplovljavanje broda za korzičku luku Bastia u 17:15 h. Uplovljavanje u 21:00 h. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka otoka. Zovu je i „vratima Korzike“. Transfer do hotela, smještaj za jednu noć, večera i spavanje.
2.dan: utorak, 03.04.

BASTIA – AJACCIO

Nakon doručka u hotelu, razgledavanje grada Bastie: stara luka (Terra Vecchia, Cittadella) s tipičnim visokim kućama i uskim ulicama, Trg sv. Nikole, šetalište sa spomenikom najčuvenije osobe Korzike: Napoleona Bonapartea, gradska vjećnica, najveća crkva Korzike (sv. Ivan Krstitelj), … (sveta misa) Slijedi putovanje u Ajaccio i obilazak glavnih znamenitosti političkog središta Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonapartea. Stari dio grada, Borgo, karakteriziraju uske i šarmantne uličice, dok u novijem dijelu postoje široke promenade i bulevari. Ovdje je sve u znaku Napoleona – od spomenika, trgova i ulica do suvenira. Vidjet ćemo: Napoleonovu rodnu kuću, trg Generala de Gaullea, katedralu, gradsku vijećnicu, …Odlazak i smještaj u hotel za jednu noć, večera i noćenje.

 

3.dan: srijeda, 04.04.

AJACCIO – BONIFACIO – S. TERESA DI GALLURA – SASSARI

Do podne, nakon cca 130 km vožnje dolazimo u najjužniji grad Korzike Bonifacio. Put nas vodi uz pretpovijesno nalazište Filitosa (ostaci kiklopskih zidina) pa uz nekadašnje ribarsko selo Propriano, danas turističko središte s lijepom plažom, a na obroncima iznad doline Rizzanesse slikovito je mjesto Sartene s visokim granitnim kućama. Bonifacio je poznat po izradi koraljnog nakita. Nalazi se na poluotoku, na hridi uz more. Stari grad odiše atmosferom đenoveškog srednjovjekovlja. Ispod utvrde smjestio se noviji dio grada s lukom, utvrdom Etentard, lukom za jahte i šetalištem. (sveta misa) Iz te luke trajektom isplovljavamo za Sardiniju u 17 h. Dolazak u luku S. Teresa di Galurra je u 17:50 h. Mjesto Santa Teresa Galurra jedno je od najživljih turističkih mjesta otoka, s nekima od najljepših talijanskih plaža. Nastavljamo oko dva sata vožnje uz obalu čiji se granitni brežuljci stepenasto spuštaju prema moru. Nekad mjesta tradicionalnog ribarstva danas su mjesta uzgoja školjaka, a unutrašnjost je poznata po velikim šumama hrasta plutnjaka, do grada Sassari gdje se smještamo u hotel za dvije noći. Večera. Spavanje.

 

4.dan: četvrtak, 05.04.

SASSARI – CASTELSARDO – ALGHERO

Doručak. Vožnja do Castelsarda, mjesta s impozantnim dvorcem na vrhu brda koji dominira nad morem. Danas je ovaj gradić važan turistički i obrtnički centar ovog dijela Sardinije. U Sassariju posjećujemo povijesni centar s katedralom, glavnim trgom i Kneževom palačom (Palazzo Ducale). Predah za podnevnu okrjepu. Popodne posjećujemo dražestan gradić Alghero koji je katalonskog porijekla (stanovnici još danas govore katalonski jezik i nazivi ulica su dvojezični). Poznat je po izradi koraljnog nakita. Razgled povijesne jezgre: katedrala Santa Maria, utvrda Maddalena, ulica Principe Umberto, … Sveta misa) Povratak u hotel u Sassariju za večeru i noćenje. Spavanje.

 

 1. dan: petak, 06.04.

SASSARI – BOSA – ABBASANTA – THARROS – CAGLIARI

Doručak. (sveta misa). Odlazak iz Sassarija panoramskom cestom za Bosu, pitoreskni obalni gradić na ušću jedine dijelom plovne sardinijske rijeke Temo. Uski prolazi i uličice neznatno su se promijeniti iz srednjeg vijeka. Posjet aragonsko-gotičkoj katedrali iz 15. st. Slijedi zaustavljanje u Abbasanti da bismo posjetili nuraghe Losa, jedan od najvažnijih pretpovijesnih spomenika cijelog otoka. Nastavak putovanja prema poluotoku Sinis, na zaljevu Oristano. Usputni odmor za ručak. U popodnevnim satima posjet arheološkom parku Tharros, starom gradu feničkog porijekla. Kasnije su ga nastanjivali Kartažani i Rimljani. Po dolasku u Cagliari smještaj u hotelu, večera i noćenje. Nakon večere je moguće posjetiti obližnje selo Maracalagonis i sudjelovati na folklorističkoj predstavi sardinijskih pjesama i plesa u slikovitim narodnim nošnjama i degustaciji tipičnih slastica i vina (opcionalna ponuda).

 

 1. dan: subota, 07.04.
 

CAGLIARI – OLBIA

 

Doručak. (sveta misa) Cijelo dopodne je posvećeno posjeti Cagliarija, glavnoga sardinijskog grada. Vidjet ćemo staru četvrt Castello, s karakterističnim srednjovjekovnim kulama i katedralu, koji potječu iz vremena pizanske vladavine, rimski amfiteatar, najznačajnije marijansko svetište na Sardiniji Naša Gospa od Bonarie (Nostra Signora di Bonaria), … Slobodno vrijeme. Oko 15 h vožnja za luku Olbia: ukrcaj oko 19:30, smještaj u kabinama, večera i spavanje. Trajekt isplovljava u 21:30.

 

7.dan: nedjelja, 08.04.

 

LIVORNO – ZAGREB

 

Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Livorno predviđeno je za 06:15 h. Putovanje kroz Italiju i Sloveniju, uz povremene pauze, dolazak u Zagreb otprilike oko 20 h.

 

Cijena: 4500,00Kn+60,00 € dodatno po dolasku radi troškova agencije u inozemstvu!!

 

Cijena uključuje:

 • *vožnju visoko turističkim autobusom
 • *trajekt: Livorno – Bastia. Večera na brodu.
 • *trajekt: San Bonifacio – Santa Teresa de Gallura.
 • *trajekt: Olbia – Livorno. Unutarnje kabine (trokrevetne i četverokrevetne) na bazi polupansiona, (večera i doručak).
 • *smještaj u hotelima sa tri zvjezdice po lokalnoj kategorizaciji
 • *boravišne pristojbe u svim hotelima
 • *pratitelj putovanja
 • *stručno vodstvo i duhovno vodstvo.
 • *putno zdravstveno osiguranje.
 • *organizacija putovanja.

Cijena ne uključuje:

*napojnicu vozačima

*piće u hotelima, osim vode

*ulaznice :  Ajaccio -Napoleonova kuca 7 €, Alghero -zvonik katedrale 3€, muzej i zvonik 5€

Bosa – katedrala sv. Petra 2€ ,  Losa- nuraghe 3,5 €, Tharros iskopine 5€

 • *Ukoliko se odlucite posjetiti ove znamenitosti dodatno po osobi je 20,5 €
 • *osiguranje od otkaza putovanja i sve što nije navedeno pod „uključuje“
 • *nadoplata za jednokrevetnu sobu 140 eura
 • *nadoplata za dvokrevetnu unutarnju kabinu 120 kuna
 • *nadoplata za jednokrevetnu unutarnju kabinu 300 kuna
 • *nadoplata za vanjsku trokrevetnu i četverokrevetnu kabinu 100 kuna
 • *nadoplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu 160 kuna
 • *nadoplata za vanjsku jednokrevetnu kabinu 360 kuna

Najmanji broj putnika je 40. U slučaju da ne bude dovoljan broj putnika zadržavamo pravo na otkaz putovanja.

Napomene:

Za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Valuta plaćanja na Korzici i Sardiniji: Euro

Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

 

LLTravel, turistička agencija

Sjedište: Ivanićgradska 73

Ured: Jurišićeva 19 (Rotonda, 2. kat)

10000 Zagreb

Hrvatska

Tel: +385 1 560 44 33

Mob: +385 98 9014 996

e-mail: info@lltravel.hr,www.LLtravel.hr