MEXICO 21.02.-1.03.2020

 

MEXICO 21.02.-1.03.2020

 

1.dan 21.02. Petak    Zagreb – Istanbul – Mexico City

Sasatanak svih putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 7:10h. Polijetanje iz Zagreba u 9:10h za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 13:15 h. Polazak iz Istanbula u 21:45h za Mexico City. Dolazak u  Mexico City slijedećeg dana u ranim jutarnjim satima.

 

2.dan 22.02. Subota   Mexico City – Tura Zocalo

Dolazak u Mexico City  u rane jutarnje sate. Transfer s aerodroma do hotela. Smještaj u hotelu. Mali odmor za predah. Doručak. Odlazak prema centru grada u Mexico City-u. Uživanje i razgled u prekrasnoj turi povijesnog središta glavnog grada Mexico City-a. Ručak.Posjet impresivnom najpoznatijem trgu Zocalo sa poznatom katedralom kao i vladinoj palači između ostalog sa impresivnim slikama Diega Riviere. Nakon ispunjenog dana, odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

 

  1. dan 23.02. Nedjelja Piramide Teotihuacan, Bazilika Guadalupe i Sv.misa

Doručak u hotelu. Odlazak  u posjetu arheološkom nalazištu Teotihuacan koji se nalazi otprilike

50 km na sjeveroistoku od grada. Nalazi se u rasponu širine 22km2, najveći je grad ruševina u Latinskoj Americi , većinu ga još treba iskopati. Poznat je po nazivu „Grad Bogova“.

Prije povratka u Mexico City, uživati ćemo u ručku u Teotihuacanu. Nastavak puta prema bazilici Gospi od Guadalupe- najpoznatijem svetištu u Mexicu. Uživati ćemo u obilasku poznatog brda , prije sv.mise u bazilici. Nakon sv.mise, nastavljamo sa vožnjom prema restoranu. Večera. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

 

4.dan 24.02. Ponedjeljak  San Andreas Mixquic & Xochimilco, Sv.Misa – Coyoacan

Doručak u hotelu. Nakon doručka , odlazak prema južnom dijelu Mexica, posjet malom gradiću San Andreas Mixquic – gdje ćemo doživjeti i vidjeti tipičan meksički stil. San Andreas nalazi se na jugoistočnoj strani granice, na području koje je nekada bio  otok okružen jezerom Chalco. Mixquic je grad koji je dio poligona „chinampera zone“ , proglašen  svjetskom baštinom sod strane Unesco-a. Posjet bivšem samostanu San Andreas Apostolu i Alumbradi, gdje se nalazi groblje koje okružuje glavnu crkvu. Vidjeti ćemo prekrasne oltare napravljene sa puno pažnje, za one koji su nas napustili. Nastavak puta prema Xochimilcu koji je poznat po plutajućim vrtovima. Dok uživamo u prekrasnoj vožnji brodom, degustirati ćemo tipična meksička jela, uživati u pogledima i  slušati zvukove mariachia, koji prolaze dalje kroz druge brodove. Nakon vožnje brodom, nastavljamo hodati ka centru grada i odlazimo u posjet maloj lokalnoj crkvici. Odlazimo ka Coyoacanu autističnoj bohemskoj stambenoj zoni, koja je sačuvala svoju šarmantnost. Tijekom ove posjete, istražiti ćemo živopisne ulice i trg Coyoacana. Odlazimo ka crkvi Sv.Ivana Bautiste, gdje ćemo imati i sv.misu. Ljepota ove crkve se opirala rekonstrukcijama, preoblikovanju i otvaranju novih ulica na štetu samostana, groblja i voćnjaka.  Postoji od 5.st. i nastavlja ostati crkvom jedinstvene ljepote koja privlači sve više posjetitelja.  Nakon mise , odlazak na večeru. Smještaj. Noćenje.

 

  1. dan 25.02. Utorak Mexico City – Cuernavaca & Gospa od Guadalupe – Taxco

Doručak u hotelu. Nakon doručka transfer ispred hotela, odlazak u Cuernavacu koja je udaljena otprilike 50 km od Mexico City-a. Zbog klime u Cuernavaci, zasluženo zovu „grad vječnog proljeća.“ Posjetiti ćemo prekrasnu crkvu Gospe od Guadalupe i Zocalo trg. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje. Prije polaska u Taxco odlazak na tipični meksički ručak u Cuernavacu. Taxco je poznat po srebrnoj arteseniji i nakitu koji se može kupiti po vrlo razumnim cijenama.

Pauza za obrok, posjet ostalim znamenitostima, prekrasnom historijskom centru, crkvi sv.Prisce , srebrnim radionicama gdje možete promatrati izradu nakita. Odlazak u hotel i odmor.Večera. Noćenje.

 

  1. dan 26.02. Srijeda Taxco – Atlixco – Puebla

Doručak u hotelu. Odlazak u grad Atlixco koji je poznat po nazivu „Grad cvijeća“ , ima najbolju klimu na svijetu. Posjetiti ćemo bivši samostan Convento del Carmen jedan od najstarijih građevina koje je osnovao karmelićanski red. Posjeta crkvi La Merced iz 1680.godine i njezinu kapelu trećeg reda sa njenom veličanstvenom oltarnom slikom i beskrajnim spomenikom pune povijesti. Uživati ćemo u ručku u Atlixcu. Slobodno vrijeme za sunčanje i odmor uz opuštajući pogled na Popocatepetl vulkane.Nastavljamo put ka Puebli, gdje ćemo imati obilazak grada, kroz povijesni centar i poznate znamenitosti kao što je katedrala i crkva Santo Domingo. Šetnja kroz prekrasne ulice i aleje, degustacija prekrasnih regionalnih delicija. Posjet hramu Santa Maria Tonantzintla , uživanje u fasadi  koja predstavlja mješavinu autohtone i vjerske kulture. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

 

7.dan 27.02. Četvrtak     Puebla – Cholula & Tlaxcala – Queretaro

Doručak u hotelu. Uživanje u mirnom jutru prije odlaska u Cholulu koja je najveća piramida u Mexicu, u smislu dimenzija. Cholula je najpozatija po vrhu gdje se nalazi crkva. Kada su Španjolci došli, uništili su piramide i sagradili crkvu na vrhu da pokažu svoju novu pobjedu, moć. Posjeta prekrasnom ukrasu pronađenom unutar ovog posebnog svetog Azteškog brda. Nastavak puta prema Tlaxcali. Tradicionalan ručak i uživanje u predivnom kolonijalnom obilasku. Posjeta vladinoj palači, sa šarenim zidovima koji pričaju priču o Mexicu. Posjeta samostanu u Tlaxcalu koji je sagrađen u 16.st. koji je jedan od najranijih samostana u Americi, poznat po rezbarenim drvenim stropovima. Odlazak u Queretaro, uživanje u obilasku grada u večernjim satima.Hotel.Večera.Noćenje.

 

  1. dan 28.02. Petak Queretarpo-Bernal, Opal Mines & Mariachi program-Mexico City

Doručak. Odlazak u razgled grada Queretaro, koji oduzima dah Unescove svjetske baštine.

Nakon toga posjećujemo središnji trg Plaza de la Independencia ( trg neovisnosti), the Convent de la Cruz, poznati akvadukt Queretaro i Casa de la Marquesa, jedna od najljepših impresivnih kolonijalnih dragulja u gradu.Posjet rudniku. No doći do rudnika moramo proći kroz avanturističku vožnju džipom kako bismo mogli zaviriti u rudnik i vidjeti postupak rudarstva kako to funkcionira.

Pogledajte i tvornicu u kojoj se sirovi opali prerađuju u dragocjene umjetničke komade i nakit., gdje imate mogućnost obrade vlastitog opala.Idemo prema gradu Bernal, malom meksičkom gradu koji će vas očarati svojim čuvenim Pena de Bernalom , trećim najvišim monolitom na svijetu.Idemo u Mexico City gdje ćemo imati večeru uz mariachi program – tipičan za ovu zemlju. Odlazak u hotel. Noćenje.

  1. dan 29.02. Subota Mexico City – Istanbul

Rano buđenje. Odlazak sa svim stvarima u zračnu luku. Prijavak na let. Polijetanje iz Mexico City-a za Istanbul u 5:20h.

 

  1. dan 01.03. Nedjelja Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 6:15h. Odlazak organiziranim prijevozom u grad s lokalnim vodičem. Razgled grada. Oko 16h povratak u zračnu luku. Prijava na let i polijetanje za Zagreb u 18:55h. Dolazak u Zagreb u 19:05h.

 

 

Cijena aranžmana : 13780 + 100 eur po dolasku za troškove agencije u inozemstvu

 

Cijena aranžmana uključuje: avionsku kartu i avionske pristojbe, vožnju udobnim autobusom po programu, lokalnog vodiča. Smještaj u hotelima na bazi polupansiona po lokalnoj kategorizaciji. Hotel Fontan Reforma 4**** u Mexico City-u,  hotel Agua Escondida  4****u Taxcu , hotel Colonial 3***u Puebli ,  hotel Quinta Lucca 4**** u Queretaru, hotel Camino Real Aeropuerto 4**** u Mexico City-u.

Pet polupansiona , jedan dan puni pansion. Zadnji dan zbog ranog odlaska nema doručka. Ulaznice koje su obuhvaćene u programu. Pratitelj putovanja. Stručno vodstvo na hrvatskom jeziku i lokalno stručno vodstvo. Organizaciju putovanja. Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje jamčevine. Osiguranje od ugovorne odgovornosti.

 

Cijena aranžmana ne uključuje: nadoplatu jednokrevetne sobe 320eura.

Piće za vrijeme obroka i ručkovi koji nisu navedeni pod „uključuje“. Ulaznice koje nisu u programu. Vizu za Istanbul ( cijenu javljamo naknadno) . Osiguranje od otkaza puta. Osiguranje od tjelesnih ozljeda. Osiguranje prtljage. Oni koji budu željeli doplatiti za koje od navedenih osiguranja moraju se najaviti i doći osobno u ured agencije radi ostalih detalja.

 

Napomene: Za putovanje je potrebna važeća putovnica.

Minimalan broj putnika je 30.

Molimo da osobne dokumente, novac, lijekove drzite kod sebe u torbi, ukoliko dođe do problema sa prtljagom i ako putnik ne vodi evidenciju o svojoj prtljazi ne odgovaramo za nastalu situaciju.Ovisno o konkretnim lokalnim situacijama, moguća su manja odstupanja glede redoslijeda i sadržaja programa!

U slučaju odustajanja od hodočašća vrijede pravila o općim uvjetima poslovanja prema članku, točka br 14., osim ako putnik nađe sebi zamjenu do izdavanja karata.Nakon izdavanja karata moze zamjena ali uz nadoplatu zamjene imena na već izdanoj karti,potvrdi ili računu.Zadržavamo pravo na malu korekciju programa. Cijena je formirana za minimum 40 putnika. U slučaju da ne bude dovoljan broj putnika, zadržavamo pravo  na otkazivanje hodočašća.