RUSIJA (22.-27.9.2018)

RUSIJA

SANKT PETERBURG, MOSKVA, SERGIJEV POSAD – LAVRA

22.09. – 27.09.2018.

22.09. (subota) Sastanak svih putnika u Zračnoj luci Pleso u 11.30h. U 13.20h polijetanje za Moskvu. Dolazak u Moskvu u 17.10h. U 20.30h polijetanje za Sankt Peterburg. Dolazak u Sankt Peterburg u 21.50h. Smještaj u hotelu. Noćenje

23.9. (nedjelja) Buđenje u 8.30h. Doručak. Razgledavanje grada: Nevski prospekt, glavni trg grada-Dvorski, rijeka Neva, strelica Vasiljevskog otoka, Peterburški univerzitet. Posjet Petropavlovskoj utvrdi-prva građevina grada, nalazi se na Zečjem otoku; ulaz u Petropavlovsku crkvu (grobnica Romanovih) gdje su sahranjeni svi carevi od 18 do 20 stoljeća – od osnivača grada Petra I do posljednjeg Romanova Nikolaja II. Pauza za kavu i suvenire u jednoj od umjetničkih galerija. Nastavak razgledavanja: Petrogradska strana, križnik Aurora, Marsovo polje, crkva Spasa (crkva uskrsnuća Kristova)-mjesto pogibije cara Aleksandra 2 (bez ulaza).  Ermitaž. Večera u jednom od gradskih restorana.  Slobodno vrijeme. Noćenje.
24.09. (ponedjeljak) Buđenje u 8.30h. Doručak. Nakon doručka odlazak sa svim stvarima. Razgledavanje grada: Peterhof (ruski Versaj – ljetnja rezidencija Petra I, 29 km od centra Sankt Peterburga, na južnoj obali Finskog zaljeva) Donji park, fontane. Kasni ručak u restoranu ili kasna večera. Carsko selo (danas grad Puškin)  ljetna rezidencija žene Petra I, Katarine I. Posjet Katarininom dvorcu (pored izuzetno lijepih interijera, kopija Jantarne sobe, nestale za vrijeme II. svjetskog rata). Ručak. U 18.30 dolazak u zračnu luku Pulkovo I.  Polijetanje za Moskvu u 18.45 h. Dolazak u Moskvu 21.50 h. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
25.09. (utorak)  Buđenje u 07.30h. Doručak u 09.00h. Polazak. Razgledavanje Moskve: Posjet hramu Hrista Spasitelja. Posjet Tretjakovskoj galeriji (jedna od najvećih u svijetu. Kolekcija ruske umjetnosti od 11 do 20 stoljeća, osnovana 1856 g), šetnja do ulice Arbat i slobodno vrijeme. Metro. Povratak u hotel. Večera. Noćenje

26.09. (srijeda) Buđenje u 08.00h. Doručak u 08.30h. Polazak. Posjet Kremlju (kulturno – povijesnom kompleksu sa spomenicima građen od 15. do 20. stoljeća), utvrdi s 20 tornjeva. razgled nekadašnje rezidencije ruskih careva i patrijarha. Danas je Kremlj simbol Ruske federacije. Godine 1990. zajedno s Crvenim Moskovski Kremlj je upisan u UNESCO popis mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon toga, odlazak u Sergijev Posad (Lavra). Razgledavanje manastira kojeg je osnovao sv. Sergije Radoneški 1345 godine. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

27.09. (četvrtak)  Buđenje u  6.30h. U 7.00h doručak. U 7.30h odlazak sa svim stvarima u zračnu luku Šeremetjevo. Polijetanje za Zagreb u 10.15h. Dolazak u Zagreb u 12.20h po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana:  7730 Kn / po osobi+50€  po dolasku-za troškove agencije u inozemstvu

U cijenu je uključeno: Avionska karta Zagreb – Moskva  – Sankt Peterburg i Sankt Peterbug – Moskva – Zagreb

 •  Aerodromske pristojbe
 •  Smještaj u hotelima 3*** na bazi polupansiona: 2 noćenja, 2 doručka, večera, i u Moskvi u hotelu 4****  na bazi polupansiona: 3 noćenja, 3 doručka, 2 večere.
 • Osiguranje  ugovorne odgovornosti
 • Osiguranje jamčevine za paket aranžmana
 • Putno osiguranje (pokriva 30.000 eura troškova)

Lokalni vodiči na hrvatskom jeziku za Sankt Peterburg, Moskvu i Sergijev Posad (Lavra), autobus i ulaznice. Pratitelj putovanja.

Ulaznice u Sankt Peterburgu:  Ermitaž,,Petropaulska ,  Peterhof (park),Carsko selo(park)

Ulaznice u Moskvi:  Kremalj,Tretjakovska galerija

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Viza je potrebna i cijena je cca 460,00 kn  koju plaća sam putnik. U slučaju da dođe do promijene cijene vize bit ćete obaviješteni.
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Dodatna pića, ručkovi i večere
 • Ulaznice koje nisu u programu no ukoliko bude vremena mozemo posjetiti uz nadoplatu.

Carinske formalnosti i putna prtljaga

 • Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Rusiji. Vrijednije i skupocijene fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje.
 • Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl…). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.

Svaka osoba ima pravo nositi u koferu stvari u težini do 20 kg. Veće kofere predajete na šalteru i oni idu u zrakoplov odvojeno od vas, a manju, ručnu prtljagu (koja stane u pretinac iznad sjedala putnika) uzmete sa sobom u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smijete imati kozmetiku, tekućinu i oštre predmete kao što su nožići škarice itd, dok u kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju.

 • U zračnim lukama, kao i tijekom cijelog putovanja, uvijek ostajte uz svoje stvari i čuvajte ih.
 • Zadržavamo pravo  manjih izmjena u programu putovanja.

Ako se ne prijavi dovoljan broj putnika do 01.08..2018. godine, kada moramo platiti depozit za avionske karte, onda zadržavamo pravo na otkaz putovanja, i u tom slučaju vraćamo sav uplaćeni iznos.